banner564

Kahramanlar unutulmayacak

Erenköy Direnişi’nde şehit düşenler için tören düzenlendi kabirlerine çiçekler bırakıldı, dualar okundu

Kahramanlar  unutulmayacak
banner598
Aybeniz Küzeci YILDIRIM
Kıbrıs Türkü’nün Kıbrıslı Rumlara karşı verdiği mücadelede önemli bir yere sahip olan Erenköy Direnişi’nin 52’nci yıldönümü ve direnişte şehit düşenler, Erenköy’de düzenlenen törenle anıldı.
Törende şehitlerin kabirlerine çiçekler bırakıldı, dualar okundu.
Törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Hüseyin Avkıran Alanlı, Başbakan Vekili, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım Dışişleri Bakanı Vekili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner de katıldı.
Saygı duruşu ile başlayan, saygı atışı, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile devam eden törende, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KTBK Komutanı Korgeneral Ömer Paç ve GKK Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım Anıt Özel Defteri’ni imzaladı.
Törene katılan vatandaşlar, Kıbrıs Türkünün destan yazdığı Erenköy’de şehit düşenleri rahmetle andıklarını, hayatta olan gazilere de şükran duyduklarını söyledi.
Diyalog’a konuşan vatandaşlar şunları aktardı.

Gülten Ceylangilden: Erenköy benim rahmetli babamın da köyüdür. Geldik çok hüzünlendik.  1974’ten sonra hiç gelememiştik. İlk defa geldik. Çok gurur verici, şehitlerimizi görmek çok duygulandırıyor. Şehitlerimize rahmet dileriz. Kalanlara Allah sabırlar versin. Allah askerlerimizi polislerimizi korusun.  Devletimizi başımızdan eksik etmesin.

Bedia Davutoğlu: Çok hüzünlüyüz. Derin duygular içerisindeyiz. İlk defa geldiğimiz içinde çok değişik anlatılmaz yaşanır duygular içerisindeyiz. Benim babamda Erenköylüydü. Benim babamı da besleme verdiler zamanında 1,5 yaşında. Buraları 1 veya 2 kez görmüştüm babam sağken. Uzun yıllardan sonra ilk defa geldik. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun…

Zehra Beşerler: Buraya ilk defa geldim. Çok istememe rağmen daha önce kısmet olmamıştı. Burada duygu yüklü bir gün yaşıyorum. Çok hüzünlüyüm. Köylümüz var burada Aydın Veleddin, onun mezarını ziyaret ettim. Cumhurbaşkanımızı, askerlerimizi gördük büyük gurur duyduk. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatırsın. Bizler bugünümüzü yaşıyorsak, bunu şehitlerimize borçluyuz.

Mehmet Hocanım: Çok gururluyuz. Bundan ötesi yok. Sağ olsunlar talebeler kendi kendilerini denize attılar geldiler. Bu vatan için yaptılar. Kıbrıs halkının vatanını ne çok sevdiğini bundan anlayabiliriz. Allah rahmet eylesin…

Tahir Hoca: Buraya ilk defa geldim. Şehitlerimizi ziyaret ettik. Allah rahmet eylesin hepsini. Allah razı olsun hepsinden… Burada olmak bu günleri yaşamak hem hüzün verici hem de gurur verici…

Ersoy İhbara: Beyarmudu’ndan geldim. Burada kardeşim şehit. Onu her sene ziyarete geliyorum. Bu yıl da geldim. Bu yaptıkları hiç unutulmaz.. Allah rahmet eylesin hepsini… Gururluyuz…

Aynur Gökbörü: Erenköy mücahitlerine katılan İbrahim Gökbörü’nün kız kardeşiyim.  Beni abim çok küçük yaşta bıraktı. Erenköy’e katıldığı içinde uzun yıllar görüşemedik. Geldiği zamansa ben kocaman genç kız olmuştum. O ilk karşılaşmamızı hiç unutamıyorum. Ben burada şimdi abimin ayak seslerini duyuyorum. Türk mücahidinin ayak seslerini duyuyorum… Gazilerimize sağlıklı ömürler, şehitlerimize ve canım abime de Allah’tan rahmet diliyorum…

Suphi Giritli: Erenköy savaşlarında 13 yaşındaydım. Bu kutsal davaya katkım olamadığından dolayı üzüntü içerisindeyim. Netice de şehitlerimizin kanı boşa gitmedi. Bu mücadeleler boşuna olmadı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Erenköy Direnişi için düzenlenen törende Kıbrıs Türk halkının Türkiye’nin garantisinin devamını istediğini vurguladı. Bu bizi çok sevindirdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2016, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474