banner564

Kaldığı adreste iki silah bulundu

Güneyde cinayete teşebbüs suçundan aranan Kıbrıslı Rum, Gazimağusa’da yakalandı

Kaldığı adreste iki silah bulundu
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Güney Kıbrıs’ta cinayete teşebbüs suçundan aranan 40 yaşındaki I.I. isimli zanlı Gazimağusa’da yakalandı. 
Rum polisinin, KKTC makamlarına verdiği bilgi ile harekete geçen ekipler, zanlıyı Gülseren bölgesinde tespit ederek gözaltına aldı. 
Cinayete teşebbüs suçundan güneyde aranan Kıbrıslı Rum I.I.’nın yakaladığı evde 2 adet 9 mm çapında tabanca ile 100 adet 9 mm çapında mermi ele geçirildi.

Rum polisinden yazı geldi

Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre; dün Kıbrıs Rum polisi, Güney Kıbrıs’ta bir cinayete teşebbüs olayına karışan I.I isimli şahsın KKTC’de saklandığına dair Gazimağusa polisine yazı gönderdi. Aldığı bilgi ile takibe geçen Adli Şube ekipleri, zanlının Gülseren bölgesinde bir ikametgâhta kaldığını belirledi. Saat 18.00 sıralarında konu ikametgâha bir baskın gerçekleştiren ekipler, I.I.’yı tek başına tespit etti. İkametgâhı didik didik arayan ekipler, 2 adet 9 mm çapında tabanca ve 100 adet 9 mm çapında mermi ele geçirdi.

Mahkemeye çıkarılacak

Rum Polisi’nin yazdığı yazıda, zanlının Güney Kıbrıs’ta hangi olaya karıştığı hakkında bilgi vermediği, sadece cinayete teşebbüs suçundan aranan bir şahıs olarak bildirim yaptığı öğrenildi. Gece geç saatlere kadar sorgulanan zanlının üzerinde bulunan kimliğin sahte olup olmadığının da araştırıldığı belirtildi. Zanlının, “kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu” suçundan, bugün tutuklama talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacağı öğrenildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473