banner564

Kalıcı çözüm isteği yinelendi

Çavuşoğlu ile Kerry arasındaki telefon konuşmasında Kıbrıs konusu da gündeme geldi

Kalıcı çözüm isteği yinelendi
banner598
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı John Kerry ile telefonda görüştü
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Kerry'nin talebi üzerine gerçekleşen görüşmede, Suriye'de son dönemde meydana gelen gelişmeler ele alınarak, bölgedeki ortak tehditlerle mücadele konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede, Kıbrıs konusunun da gündeme geldiği ve müzakereler konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu kaydedildi.
Çavuşoğlu'nun görüşmede, Türkiye'nin yapıcı bir şekilde müzakerelerin yeniden başlamasını desteklediğini, adada ''adil, kalıcı ve kapsamlı'' bir çözümün iki tarafın siyasi eşitliğine dayalı bir şekilde, karşılıklı mutabakatla sağlanması gerektiğini ve bunun temelinin de, liderlerin 11 Şubat 2014 tarihli Ortak Deklarasyonu olması gerektiğini vurguladığı bildirildi.

“Doğal gazda iki tarafında hakkı var”
Öte yandan Çavuşoğlu, güncel dış politika gelişmeleri ile ilgili TBMM Dışişleri Komisyonu'na bilgi verdi.
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'deki elişmelerin tırmandırılmaması konusunda Yunanistan'la görüşmelerin devam ettiğini, Kıbrıs etrafındaki doğal gaz ve petrol rezervlerinde hem Rum tarafının, hem de KKTC'nin de haklarının olduğunu vurguladı.
Çavuşoğlu Kıbrıs'taki son gelişmelerle ilgili, "Şu anda tek taraflı petrol ve doğal gaz arama çalışmalarına yönelik tedbirlerimizi sizler de takip ediyorsunuz" dedi. Masadan çekilmeyip kalıcı bir barış ve çözüm için üzerlerine düşeni yaptıklarını belirten Çavuşoğlu, "Ama Rum tarafının da burada bir samimiyet sınavı verdiğini de burada özellikle söylemek isterim" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2014, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473