banner564

Kameralara yakalandı

Gazimağusa’da iki dizüstü bilgisayar çaldığı iddiasıyla mahkemeye çıkarılan İran uyruklu Variani tutuklandı

Kameralara yakalandı
banner598

 Gamze PİR BAYKUR

İran uyruklu Amirtarokh Variani isimli şahıs, Gazimağusa’da faaliyet gösteren Akdeniz Öğrenci Yurdu’ndaki bir odadan dizüstü bilgisayar çaldığı iddiasıyla dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Polisteki sorgusunda konu dizüstü bilgisayarın dışında başka bir dizüstü bilgisayar daha çaldığını  itiraf eden zanlı Variani’nin hakkında “Geceleyin ev açma” ve “Sirkat” suçlarından dolayı soruşturma başlatıldı.
Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak aleyhinde 2 günlük tutukluluk süresi temin edilen zanlının çaldığı bilgisayarlar ise bulunamadı.

Kamera görüntülerinden tespit edildi…
Meselenin tahkikat memuru Gökhan Yıldırım, zanlı Amirtarokh Variani’nin 3 Nisan tarihinde saat 20:30 sıralarında Akdeniz Öğrenci Yurdu’na giderek 643 numaralı odanın kilitsiz ancak kapalı vaziyetteki kapısını açarak içeriye girdiğini belirtti. 643 numaralı odaya giren zanlının oda içerisinden 1 adet dizüstü bilgisayar sirkat ettiğini belirten Yıldırım, zanlının incelenen kamera kayıtlarından tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Yıldırım, akabinde zanlının evinde arama yapıldığını ancak konu dizüstü bilgisayarın bulunamadığını söyledi. Zanlının mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade verdiğini de belirten Yıldırım, zanlının ifadesinde başka bir dizüstü bilgisayarı da sirkat ettiğini itiraf ettiğini açıkladı. Zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Yıldırım, zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yarın yeniden mahkemeye çıkarılacak…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Amirtarokh Variani’nin tahkikat maksatları bakımından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473