banner564

Kanallar tıkandı

Bir saatlik yağmur hem sevindirdi hem üzdü

Kanallar tıkandı
banner598
Sonuç CEVİZCİ
İskele ve Gazimağusa bölgesinde dün öğleden sonra yaklaşık bir saat etkili olan sağanak yağmur hem sevindirdi hem üzdü.
Çiftçiler, ekim yapmak için dört gözle bekledikleri yağmurla birlikte büyük sevinç yaşarken, belediyelerin gerekli hazırlığı yapmamasından dolayı yağmur nedeniyle tıkanan rögarların taşması sonucu göle dönen caddelerde mahsur kalan vatandaşlar, “Bu kader değişmez her yıl ilk yağmurda bunu yaşıyoruz” dedi.
Diyalog Meteoroloji Editörü Fehmi Oktay, “ Yer yer hafif bazı bölgelerde etkili sağanak yağmurlar oldu. Orta Mesarya’ya ise hiç yağış düşmedi. En fazla yağış 12 kg civarında Esentepe’ye düştü. Geçitkale bölgesine 47-48 kg Gazimağusa, İskele bölgesinde 25kg yağış düştü. Karpaz bölgesi de yağmurlardan etkilendi. Mehmetçik bölgesine 42-43 kg yağış düştü” dedi. 

Şiddetli yağış beklenmiyor
Fehmi Oktay, havanın bugün önce açık az bulutlu öğle saatlerinde ise parçalı bulutlu geçeceğini söyledi. Oktay, nispeten serin ve nemli havanın etkisi altında kalan bölgemizde diğer günlerde ise açık, az bulutlu hava etkili olacağını, Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 29 santigrat derece dolaylarında seyredeceğini ve önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının tedricen düşeceğini belirtti.
Oktay, yağışların mevsim normallerine göre beklenen seviyede olmadığını da belirterek, su taşkınlarına neden olacak şiddetli yağışların beklenmediğini söyledi. 

Belediye çalışmaları yoğunlaştırdı
Öte yandan Gazimağusa Belediyesi, altyapıyı güçlendirmek için şehir genelinde yeni drenaj kanalları yaparken, aynı zamanda da mevcut altyapıyı verimli hale getirmek için çalışıyor.
Kış mevsimi öncesinde çalışmalarını tüm drenaj hatlarına yoğunlaştıran Gazimağusa Belediyesi, genel bakımdan geçirdiği drenaj hatlarının verimli bir şekilde çalışması için ihtiyaç duyulan noktalara motor takviyesi de yaparak yağmur sularının birikmesinin önüne geçmeyi hedefliyor.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yağmur Suyu Drenaj Projesi’nin sorunlu yerlere çözüm getirecek şekilde geliştirilmesi kapsamında Vahit Güneri Caddesi’nde çalışma yapan Bayındırlık Şubesi ekipleri, bu alışmanın ardından Fazıl Polat Paşa Camii arkasında da yeni drenaj hattı yapacak.
Drenaj hatlarının temizliğinde pek çok drenaj mazgalının atılan atıklar ve çöpler nedeniyle tıkalı olduğu tespit edildi. Drenajlardaki tıkanmalar nedeniyle su baskınları ve birikmelerin meydana gelmemesi için drenaj mazgallarına atık maddeler ve çöplerin atılmaması, belediyenin yapacağı çalışmalar kadar vatandaşların da konuya önem göstermeleri gerektiği de kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2016, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474