banner564

Kanlı ticaret

Kendisine uyuşturucu satmadığı gerekçesiyle bıçağı çekip, Kılıç’ın ayağına sapladı

Kanlı ticaret
banner598
Çiğdem AYDIN
Başkent Lefkoşa’nın Gönyeli bölgesinde önceki gün gece gerçekleşen bir olay, ülkede uyuşturucu kullanımı ve bağımlıların içerisine düştüğü durumu tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdi.
Gönyeli’de önceki akşam Rıza Bakıman ile Mehmet Kılıç arasında uyuşturucu yüzünden yaşanan tartışma kanlı bitti. İddialara göre, zanlı Bakıman gece saatlerinde uyuşturucudan sabıkası bulunan Mehmet Kılıç’ın evine giderek kendisine uyuşturucu temin etmesini istedi. Ancak Mehmet Kılıç uyuşturucu satmadığını, artık uyuşturucuya bulaşmak istemediğini söyleyip zanlıyı evden gönderdi. 
İkna olmayan zanlı bu kez elinde bıçakla Kılıç’ın evine geldi ve yeniden uyuşturucu bulması konusunda diretti. İkili arasında yaşanan kavga esnasında zanlı elindeki bıçakla Kılıç’ı bacağından yaraladı. Olayda kendisi de hafif yaralanan zanlı ve bacağından yaralanan Kılıç Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 

30 santimlik bıçakla saldırdı
Tedavilerinin ardından Kılıç ile zanlı taburcu edilirken, gözaltına alınan Bakıman dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Polis olayın Gönyeli’ de saat 23.00 sıralarında meydana geldiğini açıklayarak zanlının 30 santim uzunluğundaki ekmek bıçağını Mehmet Kılıç’ın sol bacağının üst kısmına sokarak yaraladığını söyledi. Polis zanlının da kavga esnasında elindeki bıçak ile yaralandığını ve Kılıç ile birlikte Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi acil servisine götürüldüğünü belirtti. 

Tutuksuz yargılanacak
Yapılan tedavilerinin ardından her ikisinin de taburcu edildiğini kaydeden polis, mesele ile ilgili olarak soruşturmanın tamamlandığını, zanlı aleyhine “yaralama, kanunsuz bıçak taşıma” suçundan dava getirildiğini belirterek uygun bir teminat bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, bir kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması, yurt dışı çıkış yasağı ve haftada 2 gün polise giderek imza atması şartları ile zanlının tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2016, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474