banner564

Kaos var

Erhürman 12 saat içinde hükümetin istifasını sundu ama Cumhurbaşkanı hala görevlendirme yapmadı

Kaos var
banner598

Çiğdem AYDIN
   Başbakan ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman; Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın koalisyondan çekildiklerini açıklamasından 12 saat sonra Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret ederek görevi iade ederken, yeni hükümeti kurma görevinin kime verileceği 48 saat içinde netleşmedi.
   Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, Meclis’te en fazla milletvekili bulunan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar’ı görevlendirmek yerine; tüm siyasi parti liderleriyle gelecek hafta içinde ayrı ayrı ve 2 güne bölerek görüşme yöntemi izlemesi soru işaretlerini de beraberinde getirdi.
   Cumhurbaşkanı Akıncı, Pazartesi sabah 09.00’dan itibaren UBP Lideri Ersin Tatar, CTP Lideri Tufan Erhürman ve HP genel Başkanı Kudret Özersay ile görüşecek.
   Diğer 3 parti başkanı ile Salı günü bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı’nın, görevi ne zaman ve kime vereceği bilinmiyor. Siyasi çevreler, izlenen bu yöntemle yeni hükümetin ay sonuna kadar kurulmasının zor olduğuna dikkat çekiyor.
  Diyalog TV’nin dün gerçekleştirdiği canlı yayın programına mesaj göndererek katılan çok sayıda vatandaş, Cumhurbaşkanı’nın izlediği yöntemi eleştirirken “Kriz içindeki bir ülkede yeni hükümet oluşumunu geciktiren’ bu tavra anlam veremediğini söyledi.
   CTP lideri Tufan Erhürman, ülkede yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek en fazla milletvekiline sahip UBP liderinin bir an önce görevlendirilmesini önermişti.
   UBP lideri Ersin Tatar’ın bugün basın toplantısı düzenleyerek konuyla ilgili düşüncelerini anlatması bekleniyor.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474