banner564

Kapalı Maraş’ta çıkan yangının sebebi araştırılıyor

Kapalı Maraş’ta önceki gün çıkan ve güçlükle kontrol altına alınan büyük yangının ardından başlatılan soğutma çalışmaları dün gün boyunca sürdü

Kapalı Maraş’ta çıkan yangının sebebi araştırılıyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da Kapalı Maraş bölgesinde önceki gün çıkan ve 5 saat süren yoğun çalışmalar sonucu güçlükle kontrol altına alınan yangının ardından soğutma çalışmaları başlatıldı.  İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ile Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu dün sabah saatlerinde bölgeye giderek incelemelerde bulundu.
Polis Basın Subaylığından yapılan açıklamaya göre, Kapalı Maraş bölgesinde önceki gün çıkan yangın sonucunda 4 buçuk kilometrelik alan içerisinde bulunan bitki örtüsü, kuru otlar ve sayısı henüz tespit edilemeyen eski ve kullanılmayan binalar yandı. Polis, İtfaiye, Sivil Savunma ekipleri ve askeri birliklerin bölgedeki çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor.


Atai: Kıbrıslı Rumlar yardım etmek istedi
Diyalog’a konuşan Mağusa İnisiyatifi aktivisti Serdar Atai, yıllardır kullanılmayan ve içerisinde çok sayıda kuru ot bulunan Kapalı Maraş bölgesinde böylesine büyük yangınların her zaman için çıkma tehlikesi olduğunu ifade etti. Kıbrıslı Rum göçmenlerinde yangını duymasının ardından büyük bir üzüntü ile kendilerini aradığını belirten Atai, Rumların yardım etmek için talepte bulunduğunu ancak Güney Kıbrıs’tan İtfaiye ekiplerinin bile yangına müdahale etmesine izin verilmediğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2015, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473