banner564

Kapılarda izdiham

Bir günlük dini tatilden istifade eden Rumlar dün yine kuzeye akın etti

Kapılarda izdiham
banner598

 Raif DOĞRU

   Kıbrıs’ın kuzeyinde hafta sonuyla birlikte 5 günlük tatil sonrasında kamu görevlileri dün işbaşı yaparken, Kıbrıslı Rumlar bir günlük dini tatil nedeniyle kuzeye akın etti.
   Özellikle Lefkoşa’nın Metehan ve Lokmacı kapısıyla, Beyarmudu kapısında yine izdiham yaşadı.
  Metehan Sınır Kapısı’nda sadece muhaceret işlemlerinde değil, aynı zamanda araç sigorta işlemlerinin tek kabinde yapılması nedeniyle ciddi sıkıntıların yaşandığı görüldü.
   Metehan Sınır Kapısı’ndan güneye doğru zaman zaman iki kilometrelik araç kuyruklarının oluştuğu, sınırlı sayıdaki muhaceret memurlarının da sıkıntı yaşadığı bildirildi.

Basit bir sorun çözülemiyor
 Sınır kapılarında yaşanan muhaceret sorununu çözmenin zor olmadığını belirten vatandaşlar “Rumlar akaryakıt alımı, lokanta ve diğer ucuz ürünlerden almak için kuzeye akın ediyorsa, hükümetin buna önem vermesi ve süratle önlem alması gerekiyor. Fakat bunu yapmaktan ısrarla kaçınıyorlar” dedi.
   Yurt dışından gelen turist sayısının azalmasına karşın, Metehan, Lokmacı ve Beyarmudu sınır kapılarında turistlere sıkıntı yaşatılmasının anlaşılmaz bir durum olduğunu belirten vatandaşlar, turizm örgütlerinin sessizliği ve tepkisizliğini de kınadı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

HER İKİ GÜNDE BİR AYNI HABERİ VERMEKTEN USANMADINIZ MI ???

ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

DOĞRU İNSANLARA DEĞER VERMEYEN , DİYALOG TV DE BATACAK

BUGÜNDEN İTİBAREN,GAZETESİ SATILMASIN DİYE ELDEN GELEN YAPILACAK.

MASONLARIN UŞAKLARI, OFF YOU GO

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473