banner564

Karacaoğlan'ın pişmanlığı fayda etmedi

Birlikte çalıştığı arkadaşının kendisine, oğluna götürmesi için verdiği parayı harcayan Sezgin Mehmet Karacaoğlan’a 2 ay hapis cezası verildi

Karacaoğlan'ın pişmanlığı fayda etmedi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

İskele’ye bağlı Bafra turizm bölgesindeki bir otelde birlikte çalıştığı arkadaşının kendisine, oğluna götürmesi için verdiği parayı harcayan Sezgin Mehmet Karacaoğlan dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı.
Kararı okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti üyelerinden Yargıç Mesut Mesutoğlu, İddia Makamının aktardığı olgulara özet ile değindi. Sanığın Kaya Artemis isimli otelde beraber çalıştığı iş arkadaşının, kendisine Girne’deki oğluna götürmesi için bir zarf içerisinde verdiği 400 doları sirkat ederek Gazimağusa’da kumarhanede harcadığını ve Türkiye’ye kaçtığını söyleyen Mesutoğlu, 16 Aralık 2013 tarihinde ülkeye geri dönen sanığın Ercan Havalimanında tespit edilerek tutuklandığını ifade etti. Sanığın işlemiş olduğu emanetçi tarafından sirkat suçu için yasa koyucunun 7 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü belirten Mesutoğlu, sirkat suçlarının her geçen gün artarak yaygınlaşmakta olduğunu ifade etti. 

İki ay hapis cezası verildi
Güvenin kötüye kullanma ve suistimal edilmesi gibi suçların mahkemeler tarafından asla hoş görülemeyeceğini anlatan Mesutoğlu, sanığın sirkat ettiği para ile kumar oynadığını, daha sonra da KKTC’yi terk ederek adaletin erken tecellisini engellediğini ve bununda ağırlaştırıcı bir faktör olduğunu vurguladı. 
Sanığın, müştekinin mağduriyetini gidermesini, müşteki tarafından affedilmesini ve suçunu kabul ederek gerek polise gerekse mahkemeye yardımcı olmasını sanık lehinde değerlendirdiklerini belirten Mesutoğlu, sanığa hapislik dışında bir ceza verilemeyeceğini fakat ilk ve son defa olmak üzere sanığa kısa süreli bir hapislik cezası vermenin uygun olacağı kanaatine vardıklarını söyledi. Mesutoğlu sanık Sezgin Ahmet Karacaoğlan’ı 2 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474