banner564

Karagözlü’yü suçladı

Tanık olarak dinlenen anastezi uzmanı Ayzer, “Almanya’da 100 doğumdan 97’si normal olur ama Ada Hospital’de hep sezaryen doğum yapıldı” dedi

Karagözlü’yü suçladı
banner598
Ülke genelinde büyük infiale yol açan ve sonucu merakla beklenen yasa dışı kürtaj davasının dün de devam eden oturumunda Ada Hospital’de anastezi uzmanı olarak görev yapan Oktay Ayzer tanık olarak dinlendi. Ayzer ile birlikte şuana kadar iddia makamının dinlettiği tanık sayısı 35’e çıktı. Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol’un başkanlık ettiği duruşmada tutuklu yargılanan Doktor Fahri Karagözlü, Doktor Rasiha Serdaroğlu, Doktor Mehmet Ali Tunçbilek, Doktor Verda Özkent Tunçbilek, ebe Ayşegül İşbilir ve emekli hemşire Taner Okburan, avukatları ve iddia makamı adına Kıdemli Savcı Erdinç’in Akyener hazır bulundu. 
Doktor Oktay Ayzer, Almanya’da 40 yıl doktorluk yaptıktan sonra emekli olduğunu ifade ederek, zaman zaman Kıbrıs’a gelip çalıştığını dile getirdi. Ada Hospital’de işe başladığını, bir süre çalıştığını ancak Tabibler Birliği’ne üye olmadığı için uyarı yapılması üzerine işten ayrılıp Almanya’ya döndüğünü belirten Ayzer, bir süre Almanya’da kaldıktan sonra 15 Mayıs 2015 tarihinde geri geldiğini ve yeniden Ada Hospital’de çalıştığını dile getirdi. 

“Karagözlü ile anlaşamıyorduk…”
Hastanede esas işinin tüp bebek olduğunu kaydeden Ayzer, hastanede Başhekim olarak görev yapan Doktor Fahri Karagözlü ile anlaşamadıklarını ifade ederek, Fahri Karagözlü’nün kendisine güvenmediği için ameliyatlarına almadığını, anestezi doktoru olarak Rasıha Serdaroğlu ile çalıştığını söyledi. Ayzer, iddia makamının hastanede sonlandırma ameliyatları olup olmadığına dair sorusu üzerine ise bazı duyumlar aldığını ancak gözüyle herhangi bir şeye tanık olmadığını dile getirdi.

‘Kasap’ ifadesine açıklık getirdi
Tanık ifadesinin ardından sanık avukatları tarafından sorgulandı. Sanık Mehmet Ali Tunbilek’in avukatı Serhan Çınar, müvekkili Tunçbilek’in, “Oktay Ayzer bana Fahri kasaplık yapıyor demişti” şeklindeki ifadesine değinerek, tanığa, “Neden Fahri Karagözlü kasaplık yapıyor dediniz” sorusunu yöneltti. Ayzer ise Kadın  Hastalıkları ve Doğum alanında da ihtisası olduğunu, Almanya’da klinik çalıştırdığını ve bir doktor olarak normal doğumdan yana olduğunu ifade etti. Ayzer, “Almanya’da 100 doğumdan 97’si normal doğum oluyor. Ada Hospital’de ise hiç normal doğum olmadı. Hep sezaryen doğum yapıldı. Ben bunu kastettim. Bir hekim olarak normal doğum yapılması gerektiğini ifade etmek istedim” dedi.
Tanığın dinlenmesinin ardından duruşma 23 Kasım tarihine ertelendi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2016, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473