banner564

Tarihe ışık tutuyor

“Hala Sultan’ın İzinde” adlı belgesel filmin ilk gösterimi Lefkoşa’da gerçekleştirildi

Tarihe ışık tutuyor
banner598

 Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumunun Kıbrıs’ın dinî ve tarihî öneme sahip isimlerinden Hala Sultan’ı ve adadaki Türk- İslam kültürü varlıklarını tanıtmak amacıyla hazırladığı “Hala Sultan’ın İzinde” adlı belgesel filmin ilk gösterimi önceki gün Lefkoşa’da gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamaya göre, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törende konuşan Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güray Kırpık, Hala Sultan’ın 86 yaşında Kıbrıs’a gelip bir hadisi yaşamak için şehit düşen bir isim olduğunu hatırlatarak onun Müslümanlar açısından önemli bir değer olduğunu söyledi.
Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter ise tarih bilmenin yanlışlardan ders almak kadar tarihten gelen güzellikleri tekrar etmek açısından da gerekli olduğunu ifade etti. Açılış konuşmalarının ardından, Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanan filmin ilk gösterimi gerçekleştirildi.
Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güray Kırpık, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Soyalp Tamçelik, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Vakıflar Genel Müdürlüğü Kültür ve Tescil Dairesi Başkanı Mevlüt Çam ve Kıbrıs Müftülüğü Güney Kıbrıs Temsilcisi, Larnaka Müftüsü Şakir Alemdar’ın değerlendirmelerinin de yer verildiği film, konuya dair kapsamlı ilk belgesel olma özelliğini taşıyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473