banner564

ABD uyarıldı

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Silah ambargosunu kaldırmak büyük hata olur, yangına körükle gitmek anlamı taşır” denildi

ABD uyarıldı
banner598

 Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, ABD tarafından 1987 yılından bu yana Rum tarafına uygulanmakta olan silah ambargosunu kaldırma yönünde atılacak bir adımın, Doğu Akdeniz bölgesinde silahlanma yarışını tetikleyeceği uyarısında bulunarak bunun yangına körükle gitmek anlamı taşıyacağına dikkat çekti.

Bakanlık açıklamasında “Gerek ülkede gerekse yurt dışında yabancı devlet ve uluslararası örgüt temsilcileriyle yapılacak diplomatik görüşmelerde bu konudaki hassasiyeti ve riskleri muhataplarımıza anlatmaya devam edeceğiz” denildi.

KKTC’den Fransa’ya dayanışma mesajı…
Öte yandan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Notre Dame Katedrali’nde önceki akşam çıkan ve büyük tahribata neden olan yangınla ilgili olarak Fransa Dışişleri Bakanına mektup gönderdi. 
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Bakan Özersay mektubunda, tarihin önemli bir sembolü ve dünyadaki milyonlarca inananın ibadet yeri olan Katedralde meydana gelen büyük tahribattan dolayı duyduğu derin üzüntüyü belirterek, KKTC Hükümetinin Fransa ile dayanışmasını ve desteğini iletti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474