banner564

Karaoğlan unutulmadı

1974 Barış Harekatı dönemi başbakanı Bülent Ecevit, vefatının 8'inci yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Karaoğlan unutulmadı
banner598
Türkiye’nin, 1974 Barış Harekatı dönemi başbakanı Bülent Ecevit, vefatının 8'nci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.
Ecevit'in vefatının 8. yıl dönümü dolayısıyla Devlet Mezarlığı'nda DSP'nin gerçekleştireceği anma programı daha önce olmasına karşın, CHP heyetinin de mezarlığa geleceğinin öğrenilmesi üzerine, DSP Genel Başkanı Masum Türker ve beraberindekiler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bekledi.
CHP heyetinin de katılımıyla gerçekleştirilen programda, Kılıçdaroğlu ve Türker, Ecevit'in mezarına birer çelenk koydu ve dua etti.
Türker, burada Ecevit'e hitaben yaptığı konuşmasında, "Senin yolunda yürüyenler hangi noktada olursa olsun, senin düşüncelerini, dürüstlüğünü ülkenin önüne yönetim anlayışı olarak koydukları zaman halkımız huzura kavuşacaktır" dedi. Ecevit'in ilkelerini sonsuza kadar yaşatacaklarını bildiren Türker, daha sonra sözü Kılıçdaroğlu'na verirken de "Senin bir zamanlar genel başkanlığını yaptığın ve demokratik solda büyük adımlar atacağına inandığımız CHP Genel Başkanı" ifadelerini kullandı.

"O halkın Karaoğlanı idi..."
Kılıçdaroğlu ise Bülent Ecevit'in Türkiye siyasi tarihinin çok önemli bir simgesi olduğunu belirterek, "Onunla siyaset, ahlakı öğrenmiştir. Onunla siyaset, mütevazı olmayı öğrenmiştir. Onunla siyaset, dürüstlüğü öğrenmiştir. Onunla siyaset, karşılıklı bir araya gelmeyi, konuşmayı ve tartışmayı bize öğretmiştir" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2014, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474