banner564

Karşılıklı adım atılmalı

Mustafa Akıncı, yeni cumhurbaşkanına müzakere masasını yeniden kurma şansının verilmesi gerektiğini ifade etti:

Karşılıklı adım atılmalı
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, yeni cumhurbaşkanına müzakere masasını yeniden kurma şansı verilmesi gerektiğini, bunun için de her iki tarafın atması gereken adımlar olduğunu söyledi. Akıncı’nın Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Akıncı, dün bir televizyon programına katılarak, seçime ve Kıbrıs sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Mustafa Akıncı, her iki toplumun da kan gölleri, acı ve sıkıntıları paylaştığına işaret eder, Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum tarafının akıl yolunu seçerek müzakereleri başlatması gerektiğini vurguladı ve “Artık bu adanın nimetlerini paylaşma zamanı gelmedi mi?” diye sordu.

“Makam arayışında değilim”
Bir soru üzerine halktan gelen çağrı ve aldığı mesajlar üzerine aday olmaya karar verdiğini ifade eden Akıncı, siyasi geçmişini anımsatarak makam arayışında olmadığını kaydetti; “Ancak topluma hizmetin sınırı yoktur. Toplum sizden görev istiyor ve bu mesajı veriyorsa, bu sorumluluktan kaçmanız mümkün değildir. Buna uymak gerekir” dedi.

“Halk siyaset kurumuna güvenini yitirdi”
Halkın gerek yerel seçimler, gerekse Anayasa halkoylamasındaki tavrını yorumlaması istenen Akıncı şöyle konuştu: “Bunun tek bir yorumu var. Halk siyasetçi ve siyaset kurumuna olan güvenini yitirdi. Tamir edecek olan ise yine siyaset kurumunun kendisidir. Yaptığı yanlışlardan arınacak, daha temiz daha şeffaf bir siyaset kurumunun kurulmasına öncülük yapacak. Aday olmamı isteyen insanlara ‘neden’ sorusunu çok sordum. Cevaplardan biri ‘senin siyasi geçmişin temiz’ oldu. İnsanlar geçmişi kolay unutmuyor. Hatırlıyor.”

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474