banner564

Kasulidis’e cevap verdi

Ertuğruloğlu, “Türk askerinin Ada’daki varlığı Kıbrıs Türk halkı için tek güvence kaynağı olmaya devam ediyor” dedi

Kasulidis’e  cevap verdi
banner598
Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türk askerinin Ada’daki varlığının Kıbrıs Türk halkı için tek güvence kaynağı olmaya devam ettiğini; iki taraf arasında varılacak bir anlaşmada Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devamının Kıbrıs Türk tarafı için vazgeçilmez olduğunu vurguladı.
Ertuğruloğlu, yazılı açıklamasında, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Kasulides’in Brüksel’de gerçekleşen 28. Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda, Türkiye’de yaşanan başarısız darbe girişimini mazeret göstererek, Kıbrıs’ta olası bir anlaşma sonrasında Türkiye’nin herhangi askeri bir varlığı olmaması gerektiği yönünde yapmış olduğu açıklamasını şiddetle kınadıklarını ifade etti.
Bakan Ertuğruloğlu şunları kaydetti:
“Kasulides, yaptığı açıklamada Türkiye’de 15 Temmuz akşamı seyreden talihsiz olaylar sırasında ‘Türk askerinin Ada’da başıboş kaldığını, belirsizlik oluştuğunu’ söyleme cüretini gösterebilmiştir. Olayların tezekkürünün ertesinde Kıbrıs Rum tarafının, her seviyede akla gelmeyecek beyanatlar verdiğini hayretle gözlemlemekteyiz. Rum tarafında yerleşik bu sağlıksız zihniyetin hiç yok olmayacağı açıktır.

“Kendini belli eden bu zihniyet…”
Esasen, söz konusu beyanlarla kendini belli eden bu zihniyet Kıbrıs Türkü için Türk Ordusu’nun Ada’daki meşruiyetini daha da perçinleştirmektedir.
Rum tarafında çeşitli beyanlarda belirtilen ve Rum tarafının niyetini açık bir şekilde ortaya koyan düşünceler karşısında Türk askerinin Ada’daki varlığının Kıbrıs Türk halkı için tek güvence kaynağı olmaya devam ettiğini bir kez daha vurgulamakta yarar görmekteyiz.”

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2016, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473