banner564

Katkı koyanlar kutlandı

Geçitkale’de gerçekleştirilen toplu açılış törenine üst düzey katılım oldu

 Katkı koyanlar kutlandı
banner598
Geçitkale’de, Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve İşbirliği Ofisi, Geçitkale Belediyesi öz kaynakları ve sponsorların katkısıyla yapılan eserlerin toplu açılışı gerçekleştirildi.
Geçitkale köy meydanı, Çamlıca Kültür Evi, Geçitkale Belediyesi Mehmet Aybar Kreşi ve Parkı, Mallıdağ Parkı ve Çınarlı Parkı’nın toplu açılış töreni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın katılımıyla yapıldı.
Toplu açılış törenine; CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, bazı CTP’li milletvekilleri, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi Başkanı Bilal Kendirci ve diğer yetkililer katıldı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Geçitkale’ye kazandırılan eserlere katkı koyanları kutlayarak, eserlerin yapılması yanında, olduğu gibi korunmasının da çok önemli olduğunu kaydetti.
Bundan sonra tüm Geçitkale halkına düşen görevin bu eserleri yaşatmak olduğunu söyleyen Akıncı, park içinde yer alan heykelin korunmasının önemine vurgu yaptı.
Akıncı, sanat eserleri konusunda Lefkoşa’da Arabahmet’te kötü örneklerin yaşandığını belirterek, “sanat eserlerini gözümüz gibi koruyalım, sanata, sanatçıya ve eserlerine değer verdiğimizi dosta düşmana gösterelim” dedi.

Erhürman: Geleceğe yatırım
Genel Başkanı Tufan Erhürman da, Belediye Başkanı’nın Geçitkale’ye kazandırdığı eserlerin tamamının çocuklara ve gençlere yönelik olduğunu, böyle bir günde açılışın da anlamlı olduğunu söyledi.Erhürman, Belediye Başkanı Hasan Öztaş’ın geleceğe yatırım yaptığını, kıt kaynaklarla çok önemli işler başardığını dile getirdi.
Köylerin kente dönüşümündeki en önemli göstergelerden birinin meydanlar olduğunu belirten Erhürman, Geçitkale’nin de artık bir meydana, heykele, çocuk parkına, kreşe ve gençlik merkezine kavuştuğunu kaydetti.

Öztaş: İyi bir miras almadık ama…
Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş da, daha güzel ve özel Geçitkale için yola çıktıklarını, köyden kente dönüşümde önemli mesafe kat ettiklerini söyledi.
Belediye Başkanı olarak iyi bir miras almadıklarını belirten Öztaş, bu mazerete sığınmayarak önemli işlere imza tıklarını belirtti.Öztaş, 40’a yakın proje gerçekleştirdiklerini bu sayının bir çok belediyenin toplam projesinden daha fazla olduğunu söyledi.
“Yaptıklarımız seçimlik değil, geleceğe yatırım yaptık” diyen Öztaş, hayallerine emin adımlarla yürüdüklerini belirtti.
Öztaş 2017 yılı itibarıyla Geçitkale’nin çekim merkezi haline geldiğini de sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2017, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474