banner564

Katlanarak artıyor

Meclis Başkanı Sibel Siber, Tıp İş’e yeni başkan seçilen Sıla Usar İncirli ile yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyeti kabul etti.

Katlanarak artıyor
banner598

 Sibel Siber’i ziyaret eden Tıp-İş’in yeni başkanı ve yöneticileri, sağlıkta yaşanan sorunları gündeme getirdi:

 İncirli kabulde yaptığı konuşmada, “Bir türlü (sağlıktaki) bu sorunları çözemiyoruz ve gün geçtikçe, 1979 yılından bu yana sorunlar katlanarak artıyor” dedi. İncirli sosyal devletlerde kamu sağlık hizmetlerinin daha güçlü olması gerektiğini ifade etti.
Kamu sağlık hizmetlerinin ülkedeki sağlık hizmetlerinin ana motoru olması gerektiğini ifade eden İncirli, sağlık hizmetlerinde hiçbir ülkede özel sektörün ana motor olmadığını, çünkü halkın yararına olanın bu olduğunu söyledi. 
Ülkede iki kez sağlık şurası ve bir de sağlık çalıştayı yapıldığını, sağlık sistemideki aksaklıkların giderilmesi için yapılması gerekenlerin bilindiğini ifade eden İncirli, “Burada yapılması gereken kararlı bir tutumla, istekli bir şekilde bu sorunların üzerine gitmektir” dedi.
Kamuda çalışan hekimlerin ücretli olarak ikinci iş yapmasını engelleyen yasaya da atıfta bulunan İncirli, konunun Anayasa Mahkemesi’ne taşındığını ve Anayasa Mahkemesi’nden “talihsiz” bir sonuç çıktığını ifade etti.
İncirli, özelde çalışan hekimlerle kamuda çalışan hekimler arasında bir kutuplaşma yaşanmakta olduğunu da kaydetti.
İncirli, Meclis Başkanı Sibel Siber’i toplumsal sorunlara karşı duyarlılığı ile meclisteki çalışmalarından dolayı tadir ettiklerini de dile getirdi.

Siber: Sağlığı bir sisteme oturtamadık
Meclis Başkanı Sibel Siber ise konuşmasında, Sendikanın sorunlarını iyi anladığını, sağlık hizmetlerinin aradan uzun yıllar geçmesine rağmen bir sisteme kavuşturulamadığını ifade etti.
Siber, “Uzun yıllardır maalesef sağlığı bir sisteme oturtamadık” dedi. 
1987 yılında da ülkeye geldiğinde serbest çalışan hekimler ile kamuda çalışan hekimler arasında çatışma yaşanmakta olduğunu anlatan Siber, “Birbirimizle uzlaşarak, birbirimizin haklarına karşılıklı saygı duyarak bu sağlık hizmetini vermeliyiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2015, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474