banner564

Ada çapında operasyon yaptılar

13 ile 15 yaşındaki çocukları hırsızlık suçundan karşısında gören yargıç “Aklınızı başınıza toplayın” diyerek azarladı

Ada çapında operasyon yaptılar
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
KKTC’nin tüm bölgelerinde birçok işyerinde hırsızlık yaptıkları iddia edilen  16 yaşındaki D.P, 22 yaşındaki Görkem Keskin, 14 yaşındaki S.D, 15 yaşındaki H.D, 13 yaşındaki M.K.V ile 15 yaşındaki U.G dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı. 
Yargıç Ayşen Toroslu yaşları 18’den küçük olan zanlılara nasihatte bulunarak yanlış yolda olduklarını, ailelerinin yanında olmaları gerektiğini ve gerekirse aile birliğine katkıda bulunmaları gerektiğini söyleyerek, “Aklınızı başınıza toplayın” dedi.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Engin Yıldız, zanlıların 2015 yılı Şubat ve Mayıs ayları içerisinde Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, Lefkoşa ve İskele bölgelerinde birçok iş yerine girerek sirkat suçu işlediklerini söyledi. Zanlıların 17 Mayıs 2015 tarihinde Girne’de tutuklandıklarını aktaran Yıldız, tüm zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini bildirdi. 

Aileleri ile sorunları var
Engin Yıldız zanlı 2 Görkem Keskin ile zanlı 4 H.D’nin aileleri ile problemleri olduğunu ve aileleri ile beraber kalmadığını söyledi. 
Zanlı 3 S.D’nin annesi ise mahkemede söz alarak oğlunda davranış bozukluğu olduğunu ve 5 yıldan beri sürekli olarak evden kaçtığını kendilerinin de her seferinde polis yardımı ile çocuklarını bulduklarını belirtti.
Engin Yıldız, tahkikatın tamamlandığını söyleyerek zanlıların uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti. Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlıların haftada bir gün en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücutta bulunmaları şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmalarına emir verdi, daha sonra zanlılara dönen Toroslu, “yürüdüğünüz yol yol değil, aileme küstüm diye bir şey mazeret olamaz,  ailelerinizin yanına geri döneceksiniz ve gerekirse aile birliğine katkı koyacaksınız, aklınızı başınıza toplayın” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2015, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473