banner564

Kaygı verici

KKTC Los Angeles Fahri Temsilcisi Mehmet Mustafaoğlu, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez’in Kıbrıs’la ilgili bildirisine cevap verdi:

Kaygı verici
banner598
   KKTC Los Angeles Fahri Temsilcisi Mehmet Mustafaoğlu, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez’in Kıbrıs’la ilgili bildirisine Rum saldırılarının yıldönümü olan 21 Aralık’ta yanıt verdi.  Mustafaoğlu, Menendez’e gönderdiği mektupta “16 Aralık tarihli açıklamanızı okurken sarsıldım ve kaygılandım. Kıbrıs sorunuyla ilgili gerçeklerin atlanmasından şoke oldum ve Kıbrıslı Türkler’e yönelik vicdansızlık ve adaletsizlikten kaygılandım” dedi.
   Mustafaoğlu, Kıbrıs Rum tarafının hidrokarbon konusunda tek taraflı hareket ederek, müzakerelerin temelinde başladığı ortak açıklama kâğıdına ve yaratılan ruha aykırı hareket ettiğini vurguladı.
Mustafaoğlu, “Adanın yeniden birleşmesi ve yetki paylaşımı  yönünde gerçek bir istekleri varsa önkoşulsuz bir şekilde  müzakere masasına dönmeleri ve adanın hidrokarbon kaynakları konusunda ortak bir idareye müsaade etmeleri gerekir” diye konuştu. 
    “Kıbrıs sorununun Türkiye’nin operasyonuyla başlayan 40 yıllık değil, 21 Aralık 1963 gecesi başlayan 51 yıllık uzun bir hikâye olduğunu görebilmeniz amacıyla, size yazmak için 21 Aralık’ı bekledim” ifadelerini kullanan Mustafaoğlu, 21 Aralık gecesi Kıbrıslı Rumların adayı Kıbrıslı Türklerden etnik olarak arındırmak için meşhur Akritas Planlarını hayata soktuklarını aktardı. Mustafaoğlu, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nden silah zoruyla atıldık, Kıbrıs Cumhuriyeti bizden çalındı” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2014, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473