banner564

Kayıp kazılarında heyecanlı bekleyiş

Kızılay-Kızılbaş bölgesindeki kayıp kazılarında Hristofyas’ın kayınbiraderine de ulaşılması hedefleniyor

Kayıp kazılarında heyecanlı bekleyiş
banner598
  Kayıp Şahıslar Komitesi’nin, kazılardaki başarısızlık oranlarının azaltılması için yeni faaliyetlerde bulunacağı iddia edildi. 
  Fileleftheros Gazetesi’nin elde ettiği bilgilere göre Kızılay-Kızılbaş bölgesinde yapılan kazılarda tanıdık isimlerde de karşılaşılması da bekleniyor…
  Gazete hayatını kaybedenler arasında Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas’ın kayın- biraderi ve “Tüm Kıbrıs Kayıp Yakınları Örgütü” Başkanlığı’nı yapmış müteveffa Papahristoforu’nun oğlunun da bulunduğunu belirtti. 
  Simerini Gazetesi ise, Komite’nin, sahip olduğu bilgileri değerlendirme şeklini ciddi bir şekilde yeniden düzenleyeceği ve kazılar için askıda bekleyen bölgeleri sınıflandıracağını savundu.
  Gazete “Trahona” (Kızılay-Kızılbaş) bölgesinde yaklaşık 45 Kıbrıslı Rum’un gömülü olduğu toplu mezarın bulunması amacıyla birkaç gün önce başlayan 12’nci kazı nedeniyle, Komite’nin, zaman ve para kaybına neden olan başarısız çabaların azaltılması için bilgileri değerlendirme şeklini değiştirmek istediğini yazdı. 

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2015, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473