banner564

Bombalı tuzak

Terörün tırmandığı Türkiye’de 8 askerimiz daha şehit oldu

Bombalı tuzak
banner598
Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK’lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı, olayda 8 asker şehit oldu.
Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki karayolunda devriye görevini yürütün askeri aracın geçişi sırasında PKK’lılar yola tuzakladıkları bombayı, dün öğleden sonra uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.
Genelkurmay Başkanlığından, Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen unsurların geçişi sırasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 8 askerin şehit olduğu bildirildi.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, dün saat 14.10 sularında Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen unsurların geçişi sırasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirildiği kaydedildi.
Patlama sonucunda kahraman 8 personelin şehit olduğu belirtilen açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz" ifadesi kullanıldı.

Şehitlerin isimleri belli oldu
Teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerin 1'inin uzman çavuş, 2'sinin uzman erbaş, 5'inin de er olduğu öğrenildi.
Saldırıda şehit olan askerlerin uzman çavuş Hakan Aktürk, uzman erbaş Ferdi Gerekli, uzman erbaş Barış Akan, erler Ömer Erüstün, Bahadır Aydın, Recep Bekçi, M.Ali Barkın ve Emre Kaan Arlı olduğu belirtildi.

44 günlük acı bilanço…
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, 7 Temmuz-19 Ağustos'taki terör saldırılarında, Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız ile Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezine yönelik bombalı saldırının ardından çıkan çatışmada şehit olan Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in de aralarında bulunduğu 55 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 14 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 189 kişi yaralandı.
Teröristlerce çoğunluğu tırlardan oluşan 144 araç ateşe verildi. Çatışmalarda 59 terörist öldürüldü, 10 terörist yaralı ele geçirildi.
Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 24 Temmuz'dan bu yana bin 942 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 462'si tutuklandı.

24 saatte 12 şehit
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun ardından çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu. 
Siirt-Pervari karayolunun Şirvan ilçesi yol ayrımında, terör örgütü mensuplarınca menfeze yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 8 asker şehit düştü.

Erdoğan ve Akar bilgi aldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'dan, Siirt-Pervari'de 8 askerin şehit düştüğü terör saldırısına ilişkin bilgi aldı.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan telefonla görüştüğü Orgeneral Akar ve Vali Tutulmaz'a, Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında askeri aracın geçişi sırasında, teröristler tarafından daha önce yol kenarına yerleştirilmiş patlayıcının infilak ettirilmesi neticesinde 8 askerin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu dile getirdi.
Şehit askerlere Allah'tan rahmet, Türk Silahlı Kuvvetleri camiası başta olmak üzere tüm millete başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yaralı asker için de acil şifa temennisinde bulunduğu kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2015, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473