banner564

Kayıp Şehit Ömer Ekrem Emin'in ruhu huzura erdi

Kayıp Şehit Ömer Ekrem Emin, Gaziveren’de askeri törenle toprağa verildi

Kayıp Şehit Ömer Ekrem Emin'in ruhu huzura erdi
banner598
Rumlar tarafından 1963’te şehit edilerek kaybedilen ve kalıntıları bulunarak kimlik tespiti yapılan kayıp şehit Ömer Ekrem Emin’in kalıntıları dün Gaziveren’de düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.
Ömer Ekrem Emin, Gaziveren Camii’nde düzenlenen öğle namazını müteakip eski mezarlıkta eşi Ayşe R. Yücelten’in yanına defnedildi.
Törene Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yanı sıra milletvekilleri Armağan Candan, Mehmet Çağlar, Kemal Dürüst, Zorlu Töre, Ersin Tatar; Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nı temsilen Albay Vecdi İlke, Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, Güzelyurt Belediye Başkanı Mehmut Özçınar, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, Kayıp Şahıslar Komitesi temsilcileri, emekli mücahitler, kayıp dernekleri temsilcileri, sivil ve askeri yetkililerle, Özer Ekrem Emin’in ailesi ve sevenleri katıldı.

Yücelten: Ruhları ve bedenleri yan yana
Öğle namazının ardından kortej eşliğinde mezarlığa götürülen Emin’in tabutu üzerindeki bayrak oğlu Raif Yücelten’e teslim edilirken, burada saygı duruşu ve saygı atışı da gerçekleştirildi.
Emin’in büyük oğlu Hüseyin Yücelten babasının defni öncesinde kısa bir konuşma yaptı.
Yücelten, 14 yıl önce vefat eden annesi Ayşe R. Yücelten ile defnedilecek babasının ruhlarının yanında artık bedenlerinin de bir arada olacağını kaydederek, çiftin hayatları boyunca parmaklarından çıkarmadıkları alyanslarını mezarın içerisine attı.
Buradaki tören mezara çiçeklerin sunulması ve dua okunmasıyla son buldu.
Öte yandan Gaziveren Şehitleri için yaptırılan Özer Ekrem Emin’in de aralarında bulunduğu kaidenin açılışı yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473