banner564

Kefaleti 80 bin TL

Sahte evrak düzenleme suçundan tutuklanan Şaziye Saldun teminata bağlandı

Kefaleti 80 bin TL
banner598
Sahte evrak düzenleme suçundan tutuklanan ve soruşturma amaçlı 8 gündür poliste tutuklu bulunan Şaziye Saldun dün yeniden teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada, zanlının iş takibi ile muhasebe işlerini yaptığı bir iş yerinin, Vergi Dairesi’ne, İhtiyat Sandığı’na ve Sosyal Sigortalar Dairesi’ne borcu olduğunu bildiği halde, iş takibini ve muhasebe işlerini yapmakta olduğu başka bir işyeri adına verilen “borcu yoktur” belgesi üzerine, borcu olan şirketin adını yazarak evrak sahtelediği belirtildi. Zanlı hakkındaki soruşturmayı yürüten polis, zanlının bu sayede borcu olan bir şirketin hakkı olmadığı halde, şirket adına yurt dışından ön izin ve yatay geçiş ile yabancı uyruklu işçi getirmesini sağladığını söyledi. 

8 gündür hücredeydi
Zanlının 8 gündür poliste tutuklu bulunduğunu ve bu süre içerisinde soruşturmanın büyük kısmının tamamlandığını kaydeden polis, davalarında hazır olması için zanlının teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı ve iki kefilin toplamda 80 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şartları ile zanlının tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2017, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474