banner564

Kelle: “Siyasi belirginlik göstermedik”

Hüseyin Çavuş Kelle, Meclis önündeki eylemde Çiftçiler Birliği’nin açtığı pankart hakkında bilgi verdi, eleştirileri yanıtladı

Kelle: “Siyasi belirginlik göstermedik”
banner598
Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, Hayvan Üreticileri Birliği’nin eyleminde açılan ve tartışma konusu olan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben “Sayın Cumhurbaşkanım yetiş, bu lanet siyasetten usandık artık” şeklindeki pankartla ilgili, “Biz o pankartta siyasi hiçbir belirginlik göstermedik” dedi. Kelle, "Sıkıntılarımızı çözerken iyi, resmini görürken kötü mü" diye de sordu.
“Daha altı ay önce yaşanılan kuraklıkta hükümet edenler ‘biz bu sorunun üstesinden gelemeyiz. Bu sorunu Ankara’ya taşıyacağız. Yardım isteyeceğiz’ demişlerdir” diyen Kelle, bunun gibi birçok sorunda gelmiş geçmiş hükümetlerin Türkiye’ye başvurduğunu belirtti. 
Açıklamasında, CTP-BG Milletvekili Ferdi Sabit Soyer’in konuyla ilgili açıklamasını da eleştiren Kelle, şu ifadelere yer verdi:
“Sayın Soyer, ‘pankartta silihtar izi var’ diyerek pankartların RHA ile üreticilere getirildiğini iddia etti. Bu iddiasını derhal ispatlamalıdır. İspatlayamayacağını bildiğimiz için kendisine bu pankartın eylem alanına nasıl geldiğini açıklayalım. Üreticilerimiz bu pankartı sabah 09.00’da reklam ajansından bizzat kendileri almış ve eylem alanına gelmişlerdir. Ama ne üzücüdür ki Sayın Soyer bilmeden, öğrenmeden bu işe devlet aracını karıştırmıştır. 

Bizim tek temennimiz tüm meclisin tek çatı altında toplanıp doğru kararlar almasıdır. Tarım sektöründe kalıcı, sürdürülebilir, bütünlüklü bir tarım politikasının artık hayata geçirilmesi ve bu sıkıntıların hükümet edenlerle üreticilerin önünde olmamasıdır.”

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2015, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474