banner564

Kesinlikle olmadı

Özersay’ı seçimde yakaladığı başarıdan dolayı kutlayan Eroğlu, CTP ile hükümet konusunda pazarlık yaptığı iddialarını da yalanladı:

Kesinlikle olmadı
banner598
Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda bağımsız aday olarak yarışan Kudret Özersay’ı ziyaret etti.
Kudret Özersay’ın ofisinde gerçekleşen görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.
Eroğlu görüşmenin ardından, Kudret Özersay’ı başarısı nedeniyle tebrik ettiğini belirterek, “Gerçekten güzel bir başarı elde etti. Kudret beyle 5 yıla yakın bir süre ayrıca mesai arkadaşlığı yaptık. Müzakereleri birlikte yönettik. Kendisiyle müzakere masasındaki görüşmeleri ileriye taşıdık diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
CTP-BG görüşmesinde “destek verilmesi halinde UBP ile CTP-BG’nin hükümet kurabileceği ve Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin de müzakereci olabileceği teklifinde bulunduğu” şeklindeki iddiaların sorulması üzerine de Derviş Eroğlu, “Böyle bir konu geçmemiştir… Hükümet işi benim işim değil”
Derviş Eroğlu konuşmasında, ikinci tura çok az bir süre kaldığına dikkat çekerek şöyle devam etti:
“Bu kısa dönem içerisinde kendi çalışmalarımızı toplayıp yine görüşlerimizi, düşüncelerimizi bazen televizyon ekranında bazen de karşı karşıya geldiğimiz ortamlarda vatandaşlarla paylaşmaya çalışıp Pazar akşamı sandıklar açılmaya başladıktan sonra sandıktan çıkan kişi olma gayreti içerisinde olacağız.”
Bundan sonra kararı halkın vereceğini dile getiren Eroğlu, “Halkın iradesi sandığa yansıyacak. Sandıktan halk bizi Cumhurbaşkanı olarak çıkarırsa biz müzakerelere bıraktığımız yerden başlayıp Kıbrıs sorununu sorun olmaktan çıkarma kararlılığımızı sürdüreceğiz” dedi.

Özersay: Vatandaşın mesajı doğru okunmalı 
Kudret Özersay ise, seçimin sonuçlarına ilişkin her iki adayla da değerlendirmeler yaptıklarını dile getirerek, görüşmelerde hem kendi düşündüklerini hem de karşı tarafın düşündüklerini paylaştıklarını kaydetti.
Özersay sözlerini şöyle dedi:
“Umarım ülkede uzun yıllar içerisinde siyasetin içersinde yer alan isimler veya uzun yıllar siyasetin içersinde yer almış ve tekrar yer alan isimler vatandaşın verdiği mesajları doğru okuyabilirler veya doğru alırlar. Biz kendi düşüncelerimizi kendileriyle paylaştık. Sabahleyin yapmış olduğum basın toplantısında ortaya koyduğum duruştan zerre kadar farklı bir duruşa sahip değilim. Ayni noktadayız ayni fikirlerimiz geçerlidir. Bundan sonra da söyleyecek başka ilave bir sözüm yoktur”.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473