banner564

KIB-TEK’in maaşları mercek  altında

Başbakan Yardımcısı Özersay, yakıt zammının elektrik faturalarına 2 kuruş, maaş artışının da 4 kuruş olarak yansıtıldığını belirterek, bu konunun masaya yatırılacağını söyledi

KIB-TEK’in maaşları mercek  altında
banner598

 Çiğdem AYDIN

   Başbakan Yardımcısı, HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (KIB-TEK) iyi yönetilmediğini belirterek, son maaş artışlarını buna örnek gösterdi. Kurumda reform yapılması gerektiğini söyleyen Özersay, son zamlarda yakıt artışının faturalara 2 kuruş, maaş ve haklardan kaynaklanan artışın ise 4 kuruş olduğuna dikkat çekerek, bunun rahatsızlık yarattığını belirtti.
   Özersay, dün gece Kanal T Televizyonu’nda canlı yayına katılarak Dilek Kırıcı’nın sorularını yanıtladı.
   “Elektrik zammı bizi de rahatsız ediyor. Bu kurum iyi yönetilmiyor. KIB-TEK’te personel maaşlarının ele alınması gerekiyor” diyen Özersay, personel giderlerinin sıkıntılı olduğunu ifade etti.
   KIB-TEK tarafından açıklanan çoklu tarifenin bakanlar kurulunda yeniden ele alındığını belirten Özersay, gece kulüpleri veya ışıklı reklam panolarına indirimin söz konusu olmadığına dikkat çekti.   
   “KIB-TEK’te reform yapılmalıdır. Tedbir alınması gerekir” diyen Özersay,   ülke ekonomisinde sıkıntılı bir dönemden geçildiğini, zamlı tarife meselesinin partim içinde bazı sıkıntılar yarattığını söyledi.
   Özersay “Önümüzdeki dönemin tartışması bu olacak” diyerek, KIB-TEK yönetimi ve çalışanlarının da elini taşın altına koyması gerektiğini kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473