banner564

Zihniyet değişmedi

Başbakan Tatar, Berlin zirvesi önceki KKTC bayrağının yakıldığını belirtti ve “Bunlar ortadayken bir şey çıkacakmış beklentisi yaratmak doğru değildir” dedi

Zihniyet değişmedi
banner598

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Ersin Tatar, 25 Kasım’da Berlin’de yapılacak 3’lü görüşme öncesinde KKTC bayrağının yakıldığını, bu yapılanların Rum kesimindeki önemli bir çoğunluğun anlayışının bir sonucu olduğunu ifade etti. Tatar “Bütün bunlar ortadayken hala Kıbrıs Türk Halkı’na doğruları söylememek Berlin’den bir şey çıkacakmış beklentisi yaratmak doğru değildir” dedi.

Tatar, “Rumların, hala Kıbrıs Türkü’nü 1974 öncesine götürme hayalleri ile bir anlaşma için Kıbrıs Türk Halkı’nı mahvedecek ön şartları olduğunun herkes tarafından bilinmesi gerektiğini” dikkati çekti.
Parti Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Tatar, “ 40 yıldır devam eden federasyon görüşmelerinde bir sonuç alınamadı. Hala alınabileceğini iddia edenler Rumların ön şartları ve hayalleri ortadayken bunu nasıl başaracaklarını halkımıza anlatsınlar da duyalım” dedi.
Tatar, “25 Kasım’da Berlin’de yapılacak 3’lü görüşme öncesinde, Rum öğrencilerin bizzat Rum Yönetimi tarafından sınırlara gönderilerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti aleyhine, düşmanca, faşizan sloganlar atmalarının sağlanmasıyla, Rum Temsilciler Meclisi’nde milletvekili bulunan ELAM partisi mensuplarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağını yakmalarının basite alınıp, ‘ bir grubun yaptıkları’ olarak nitelenemeyeceğini, bu yapılanların Rum kesimindeki hakim anlayışın bir sonucu olduğunu” belirtti.

Rum zihniyeti değişmedi
Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı, Başbakan Kıbrıs konusundaki son gelişmeleri değerlendirdiği açıklamasında şunları kaydetti:
“ Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres yeni Kıbrıs raporunu Güvenlik Konseyi’ne sunmuş ve taraflar arasında müzakerelerin yeniden başlatılması için gerekli olmasına rağmen, hala bazı temel konular üzerinde anlaşma sağlayamadıklarını belirtmiştir.
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis Berlin görüşmelerine boşuna gidileceğini, boşuna masraf yapılacağını net bir şekilde ortaya koymuştur.
Rum Yönetimi’nin gerek Berlin görüşmelerinde ilerleme sağlanması, gerekse Kıbrıs konusunda bizimle bir anlaşma yapmak için ön şartları vardır ve bunların tek bir tanesinin bile bizim tarafımızdan kabulü mümkün değildir. Yani, Rum zihniyetinde en küçük bir değişiklik yoktur.”

Yaşananlar ortada
Tatar, Berlin zirvesi öncesi KKTC bayrağının yakıldığını belirterek, bunun görüşmelerden bir beklenti içerisine girilmemesi gerektiğini gösterdiğini ifade etti. 
Tatar, şöyle devam etti:  “25 Kasım’da Berlin’de yapılacak 3’lü görüşme öncesinde, Rum öğrenciler bizzat Rum Yönetimi tarafından örgütlenmiş ve sınırlara gönderilerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti aleyhine, düşmanca, faşizan sloganlar atmaları sağlanmıştır.
Rum Temsilciler Meclisi’nde milletvekili bulunan ELAM partisi mensupları sınıra çok yakın bir noktada Rum polisinin göz yumması sonucu provokasyon amaçlı olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağını yakmıştır.
Bunlar basite alınıp, ‘ fanatik bir grubun yaptıkları’ olarak nitelenemez.
Tam tersi, bu yapılanlar Rum kesimindeki önemli bir çoğunluğun anlayışının bir sonucudur değerlendirmesini yapmak doğru olandır.
KKTC bayrağını yakmak kimsenin haddine değildir. Hükümetimiz konunun üzerine önemle durmaya devam edecektir.
Dolayısıyla, bütün bunlar ortadayken hala Kıbrıs Türk Halkı’na doğruları söylememek Berlin’den bir şey çıkacakmış beklentisi yaratmak doğru değildir.
40 yıldır devam eden federasyon görüşmelerinde bir sonuç alınamadı. Hala alınabileceğini iddia edenler Rumların ön şartları ve hayalleri ortadayken bunu nasıl başaracaklarını halkımıza anlatsınlar da duyalım.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474