banner564

Kiprianu: Akıncı’nın altını oymayın

AKEL lideri Andros Kiprianu, “çözüm yakın değildir”dedi ve ekledi:

Kiprianu: Akıncı’nın altını oymayın
banner598
   Simerini gazetesi  “AKEL Akıncı’nın Yanında” başlıklı haberinde, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya “güvenleri tükenen” Rum siyasi partilerinin Anastasiadis’in ve hükümetinin Kıbrıs sorunundaki icraatlarına sert eleştirilerde bulunduklarını yazdı.
   AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu “Kıbrıs sorununun çözümü yakın değil. Şimdiden Mustafa Akıncı’nın altının oyulması büyük bir hatadır. Kendisi Kıbrıs Türk toplumun lideridir ve tıpkı Mehmet Ali Talat gibi Kıbrıs sorununu çözme iradesine sahip olduğunu göstermiştir. Dolayısıyla altını oymak yerine desteklemeliyiz” dedi.
   Kiprianu, ziyaret için Beyaz Rusya’ya hareketinden önce Larnaka Havaalanı’nda yaptığı açıklamada her iki liderin de açıklama yaptığını ancak AKEL’in, müzakere masasında işlerin kolaylaştırılması için bundan kaçınılması gerektiği görüşünde olduğunu kaydetti.
   Kıbrıs sorununun çözülmesi için daha kat edilmesi gereken dikenlerle dolu çok yol olduğunu söyleyen Kiprianu “Yürütme yetkisiyle ilgili mülkiyet, güvenlik, toprak konuları zor meselelerdir ve çözmeyi başarabilmek için çokça çaba harcamamız ve ilkelere bağlı kalmamız gerekir” dedi.
   Andros Kiprianu “AKEL’in ilgilendiği şey, meşru mal sahibinin mülkiyet hakkının tesis edilmesidir. Neden kamuoyunda mülkiyetle ilgili sansasyon yaratılıyor, çünkü şimdiye kadar hiçbir şey netleştirilmedi. Herkesi artık ciddiyete ve iki liderin çabasına katkı koymaya davet ediyoruz” ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2015, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474