banner564

Kıskıvrak yakalandı

Polisin, Haspolat yakınlarında durdurduğu araçtan inen Nijerya uyruklu David, cebindeki uyuşturucuyu yere atmak istedi

Kıskıvrak yakalandı
banner598
Lefkoşa polisi, Nijerya uyruklu Mutale David Lunda ve Opomipo Ayankoya’nın içinde bulunduğu kiralık aracı Haspolat Köyü yakınlarında durdurarak arama yaptı. Polisin aracı durdurmak istemesi üzerine araçtan inen zanlı Mutale David Lunda’nın cebinde bulunan yaklaşık yarım gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu maddeyi yere atmaya çalıştığı belirtildi. Nijerya uyruklu zanlılar Mutale David Lunda ve araçta bulunan Opomipo Ayankoya’yı gözaltına alan polis dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkardı.
Polis, zanlılar Mutale David Lunda ve Opomipo Ayankoya’nın 2 Temmuz 2016 tarihinde saat 16.40 sıralarında kullanımlarında bulunan kiralık aracın şüpheli görülmesi üzerine polis tarafından durdurulduklarını belirtti. 

Polisi görünce uyuşturucuyu atmaya çalıştı
Polis, akabinde araçtan inen zanlı Lunda’nın cebinde bulunan yaklaşık yarım gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu maddeyi aracın altına atarken tespit edildiğini belirtti. Polis zanlı Lunada’nın uyuşturucu maddeyi Ayankoya’dan aldığı yönünde itirafta bulunduğunu ifade ederek, her iki zanlının da gözaltına alındığını ve zanlıların evlerinde arama yapıldığını söyledi.
Polis, zanlı Ayankoya’nın evinde içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olan sigara izmaritleri ile bir adet sigara bulunduğunu ayrıca yatak odasında yapılan aramada ise uyuşturucu madde öğüttüğüne inanılan ve üzerinde kalıntı olduğu düşünülen öğütücünün tespit edilerek emare yapıldığını söyledi. 

Kan ve idrar örneği vermeyi reddettiler
Polis, zanlıların doktor kontrolünden geçirildiğini ve kan ve idrar örneği vermeyi reddettiklerini de mahkemeye aktardı. Polis, zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, aranan emareler ve bir şahısın olduğunu belirterek 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. 
Talebi değerlendiren mahkeme zanlı hakkında 3 gün tutukluluk emri verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2016, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474