banner564

Kıvılcım TDP’ye sıçradı

Girne Belediye Başkanlığını kaybeden Mustafa Şener, ilçe başkanı Zeki Çeler’in aleyhinde çalıştığını iddia ederek, partisinden istifa etti

Kıvılcım TDP’ye sıçradı
banner598
Ufuk ÇAĞA – Çiğdem AYDIN
Kuzey Kıbrıs’ta geçtiğimiz Pazar günü yapılan genel seçimler sonrasında parti içi hesaplaşmalar TDP’ye de sıçradı. TDP’den Girne Belediye Başkan adayı olarak seçime giren Mustafa Şener, Zeki Çeler’in aleyhine çalıştığı gerekçesiyle partisinden istifa etti. Zeki Çeler ise ilçe başkanlığını yaptığım bir bölgede başka bir aday için çalışmamın ne kadar inandırıcı olduğunun yorumunu vatandaşlara bırakıyorum şeklinde konuştu.

Şener: Aleyhime çalıştığını ispat ettim 
Toplumcu Demokrasi Partisi’nden (TDP) yerel seçimlerde Girne Belediye Başkan adayı  olan ve seçimi kaybeden Av.Mustafa Şener, dün partisinden istifa ettiğini açıkladı. Şener, istifa gerekçesini, TDP Girne İlçe Başkanı ve Milletvekili Zeki Çeler’in seçim döneminde  aleyhine çalışması olarak açıkladı.
Diyalog Gazetesine konuşan Şener, “yerel seçimlerin kampanyası devam ederken ben Zeki Çeler’in aleyhimde kampanya yaptığını şahsen ve arkadaşlarımla tesbit ettik. Ben şahsen 12 eve giderek sordum ve bana o evlerde kalan insanlar Zeki  Çeler’in kendilerine  Mustafa Şenere oy vermeyin dediğini öğrendim. Konuyla ilgili seçimlerin son haftası partime ve parti Genel Başkanına bilgi verdim. Parti Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise bana telefonda “Araştırılacak” dedi fakat hiçbir şey yapılmadı” ifadelerini kullandı. 

“Şikayetim MYK’da konuşulmadı”
Şener, geçtiğimiz akşam toplanan TDP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında bu iddiaların gündeme gelmediğini bu nedenle de dün partisine istifa dilekçesini sunduğunu belirtti. Şener, Zeki Çelerle herhangi bir diyaloğa girmediğini de belirterek “disiplin kurulunu çalıştırmayan bir partinin içinde yer almak benim siyasi ahlakıma uymaz bu siyasi bir ahlaksızlıktır bana göre” dedi.

Çeler: Şener’in iddiaları asılsız
Diyalog’un TDP’de şok etkisi yaratan istifanın ardından görüşüne başvurduğu Zeki Çeler, parti içinde bir kavga yaşanmadığını, Mustafa Şener’in yaptığı suçlamaların da asılsız olduğunu söyledi. Zeki Çeler, önceki gün akşam yapılan TDP MYK toplantısında Şener’in yaptığı suçlamalarla ilgili konunun da gündeme geldiğini ve bu konu ile ilgili araştırmanın da en kısa zamanda sonuçlandırılması yönünde kendisnin talepte bulunduğunu sözlerine ekledi. 

“Aldığı karara üzüldüm”
Çeler sözlerine şöyle devam etti; “Benim ilçe başkanı olduğum bir bölgede başka bir adaya destek verdiğim konusunun ne kadar inandırıcı olduğunun yorumunu vatandaşlara bırakıyorum. Sayın Şener’in de bildiği gibi seçimden bir hafta önce yapılan anket çalışmaları sonucunda ortaya çıkan sonuç ne ise ona yakın miktarda oyu almıştır. Yine de TDP genel seçimlerde % 8.5 olan oy oranını yerel seçimlerde % 14.28’e yükseltme başarısını gösterdi. Bu artışta tabi ki Mustafa arkadaşımızın da katkısı büyüktür, ama şahsıma yaptığı konuşmaları kabul etmiyorum. Biz yola beraber yürümek isterdik ve aldığı karara da şahsen çok üzüldüm.”

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2014, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473