banner564

KKTC ve YDÜ'yü anlattı

Suat Günsel, İngiltere Parlamentosu’nda lordlar ile İngiliz üniversitelerinin rektörlerine hitaben konuşma yaptı

KKTC ve YDÜ'yü anlattı
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kurucu Rektörü Suat Günsel’in İngiltere Parlamentosu Lordlar Kamarası’nın özel davetlisi olarak İngiltere’ye gittiği ve İngiltere Parlamentosu’nda lordlar ile İngiliz üniversitelerinin rektörlerine hitaben konuşma yaptığı belirtildi.
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre Günsel, KKTC'nin eğitim, sağlık, sanat ve spor alanlarında önemli noktalara geldiğini anlattı.
Organizatörlüğünü Lordlar Kamarası Üyesi ve İngiltere Parlamentosu Liberal Demokrat üyesi Lord John Kevin Sharkey’in yaptığı toplantıda, Barones Meral Hüseyin Ece tarafından Günsel’e Kıbrıs Türk toplumunun eğitimine ve sağlığa yaptığı katkılardan ötürü ödül de takdim edildi.
Öte yandan YDÜ’nün 25. yıl sergisinin İngiltere Parlamentosu Lordlar Kamarası’nda açıldığına da yer verilen açıklamada, Lady Butterworth tarafından Günsel onuruna İngiltere Parlamentosu Lordlar Kamarası özel restoranında yemek verildiği de ifade edildi.
Açıklamaya göre yemeğe lordların yanı sıra, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ile KKTC temsilciliği ve TC Büyükelçiliği’nden temsilciler de katıldı.
Açıklamaya göre Günsel İngiltere Parlamentosu’nda lordların Kıbrıs sorunu ile ilgili sorularını da cevapladı.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2014, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474