banner564

KKTC’nin kanayan yarası!

Türkiye Adli Tıp Kurumu’ndan beklenen raporlar gelmediği için Kürtaj Skandalı sanıklarına 5’er gün daha tutukluluk verildi

KKTC’nin kanayan yarası!
banner598
Çiğdem AYDIN
Ada Hospital isimli tüp bebek merkezinde meydana gelen kürtaj skandalı ile ilgili 25 Şubat tarihinde tutuklanan dördü doktor, bir ebe ve emekli bir hemşire hakkında başlatılan soruşturma devam ediyor. Polisin ihbar üzerine yaptığı kazılarda bulunan fetüslerle ilgili tutukladığı Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Verda Özkent Tunçbilek, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Rasiha Karagözlü, Ebe Ayşegül İşbilir ve emekli hemşire Taner Okburan, ek tutukluluk talebiyle dün yeniden Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldılar. 
Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Polis Çavuşu Namık Kemal Baz, Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Verda Özkent Tunçbilek, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Rasiha Karagözlü, Ebe Ayşegül İşbilir, emekli hemşire Taner Okburan aleyhinde soruşturmanın devam ettiğini anlattı. 

5 günde 8 yeni ifade alındı
Polis çavuşu alınan son 5 günlük tutukluluk süresinde, 8 yeni ifade 4 ek gönüllü ifade alındığını söyledi. Baz, zanlı Doktor Rasiha Serdaroğlu’nun tutukluluk süresinde polise gönüllü ifade verdiğini, ifadenin içeriğinin araştırıldığını kaydetti. Soruşturma memuru, zanlıların cep telefonu dökümlerinin uzmanlar tarafından incelenemeye devam ettiğini, zanlıların dökümlerinde binlerce kişi ile görüşme tespit ettiklerini ve çok sayıda numaranın incelenmeye devam ettiğini ifade etti. 

73 dosyadan 61’i incelendi
Baz, Ada Hospital’den şüpheli olarak alınan 73 dosyadan 61 dosyanın incelenmesinin tamamlandığını, 12 dosyanın ise incelenmeye devam ettiğini kaydetti. Alınması gereken ifadelerin olduğunu ve soruşturulması gereken kişilerin olduğunu belirten Baz, zanlıların 5’er gün daha tutuklu kalması talebinde bulundu. 

Kriminal olayları inceleyen laboratuvar yok…
Başsavcılık adına mahkemede hazır bulunan Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, Türkiye Adli Tıp Kurumu’ndan beklenen raporun henüz gelmediğini belirtti. Erdinç Akyener, KKTC’nin kanayan yaralarından biri olan Adli Tıp Kurumu’nun ve kriminal olayları inceleyen bir laboratuvarın olmadığına dikkati çekerek, ciddi olaylarda polisin mağdur olduğunu ifade etti.
Yargıç Gökhan Asafoğulları, Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Verda Özkent Tunçbilek, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Rasiha Karagözlü, Ebe Ayşegül İşbilir ve emekli hemşire Taner Okburan’ın 5’er gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2016, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473