banner564

Kocas’ın belgesi görüşüldü

Ankara’nın gündeminde ‘darbe’ Atina’nin ‘garantiler’ var

Kocas’ın belgesi görüşüldü
banner598
 Kıbrıs’ın garantör ülkelerinden Türkiye’nin gündeminde ilk sırası FETÖ/PDY darbesi alırken, diğer garantör ülke Yunanistan, Kıbrıs’ın gelecekteki güvenliği konusunda kritik görüşmeler yapmaya devam ediyor.
  Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas’ın hazırladığı, Türkiye’yi ve Türk askerini tamamen devre dışı bırakan ‘Garanti belgesinin’ önceki gün Atina’da ele alındığı bildirildi. Rum basınına göre, bu kritik toplantıya  Rum Dışişleri Bakanı Yuannis Kasulidis ile Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis katıldı.
   Alithia gazetesinin haberine göre Kasulidis toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, Rum-Yunan heyetlerinin görüşmesinde, Kıbrıs sorununun güvenlik başlığında sunulması gereken fikirlerin ele alındığını belirtti.
   Kasulidis, toplantıda, Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler dahil tüm Kıbrıslıları güvende hissetmeleri için gerekli sisteme dair konuların ele alındığını ifade ederek bu tür sisteme garantileri ve Türk askerinin dahil olamayacağını iddia etti.
   Toplantıda, Yunan Dışişleri Bakanı Kocas’ın daha önceden hazırlamış olduğu bir belgenin ele alındığını da belirten Kasulidis, Türkiye’deki gelişmeleri de görüştüklerini sözlerine ekledi.

Çağ dışı garantiler kalkacak

   Kocas ise açıklamasında çözüm müzakereleri sürecine ülkesinin verdiği desteği dile getirdi ve görüşmede “çağ dışı kalmış garantilerin nasıl kaldırılacağı ve Türk askerlerinin nasıl uzaklaştırılacağına ilişkin konuların görüşüldüğünü “ belirtti.
   Haberde, Kasulidis ve Hristodulidis’in Yunan partilerinin yetkilileriyle temaslarda bulundukları da vurgulandı.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2016, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473