banner564

“Kökten değişim gerekiyor”

Cemal Özyiğit, iktidara geldiklerinde ülkedeki çürümüşlüğü de yağmayı da bitireceklerini savundu

“Kökten değişim gerekiyor”
banner598

 Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, “ülke kaynaklarının ve değerlerinin eşe, dosta, partiliye etik dışı bir şekilde dağıtıldığı, eşitlikten ve adaletten yoksun, adam kayırmacılığa ve partizanlığa dayalı çürümüş ve çarpık yapı olduğunu” savunarak, bunu kökten değiştirme zamanının çoktan geldiğini kaydetti. Özyiğit, "Nasıl ki Lefkoşa Türk Belediyesi'ni devraldıktan sonra Lefkoşa'da yaratılan yağma düzenini ve çürümüşlüğü bitirdik, TDP olarak iktidara geldiğimizde de ülkedeki yağmayı ve çürümüşlüğü bitireceğiz.

Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi. 
   TDP Başkanı Özyiğit, yaptığı yazılı açıklama ile gündemdeki konular ile hükümetin icraatlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. 
   Ülkede sağlıktan eğitime, trafikten turizme ve ekonomiye kadar çok ciddi yapısal sorunlar olduğunu, resmi verilere göre toplumun büyük çoğunluğunun günden güne fakirleştiğini savunan Özyiğit, tüm bu sorunlara karşı çözüm üretmesi gereken hükümetin ise tek yaptığının, eşe dosta arsa dağıtmak, sınavsız-münhalsiz istihdam ve partizanca atama yapmak olduğunu iddia etti.
   Yapısal sorunlar karşısında çaresiz kalan toplumun ayrıca, hükümetin adaletten ve eşitlikten uzak politikaları nedeniyle de ciddi şekilde mağduriyet yaşadığını ileri süren Özyiğit, ülkede temiz, dürüst, hesap verebilir adil bir düzenin en temel ihtiyaç haline geldiği yönünde görüş belirtti.

“Yapanın yanına kalmayacak…”
   TDP Başkanı Özyiğit ülkede yapanın yanına kar kalmayacağı, hesap sormanın içselleştirilerek, kanıksandığı bir düzen kurmakta da kararlı olduklarını vurguladı.
Özyiğit, "Kimse nasıl olsa bir şey olmaz diyerek bu toplumun geleceğinden daha fazla çalamayacak. Hesap sorma mekanizması mutlaka oluşturulacak, herkes yaptıklarından dolayı birgün mutlaka hesap vereceğini bilecek, adımlarını ona göre atacak. TDP olarak bu yapıyı kurmakta kararlıyız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2017, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474