banner564

Kolum kanadım kırıldı

Sel felaketinde hayatını kaybeden ve Lefkoşa’nın surlariçi bölgesinde zor koşullarda yaşayan Ahmet Kılıç’ın babası Hamdi Kılıç Diyalog’a konuştu:

Kolum kanadım kırıldı
banner598

Ömer KADİROĞLU

Geçtiğimiz hafta ülkede etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan sel baskınlarında sel sularında hayatını kaybeden Ahmet Kılıç’ın babası Hamdi Kılıç, Diyalog’a konuştu. Kılıç, Lefkoşa-Girne anayolundaki yanlış yapılan çalışmalar sonucunda kendi oğlunun da içerisinde bulunduğu aracın sel sularına kapılarak dört gencin hayatını kaybettiğini ifade etti. Yaşanan bu felaket nedeniyle son derece üzgün olduğunu ifade eden Kılıç, yaşanan kazanın sorumluları bulunana kadar bu işin peşini bırakmayacağını söyledi. Hamdi Kılıç yaşadığı acıyı, “Kolum kanadım kırıldı” sözleri ile anlattı.

Zor koşullarda yaşam sürüyor
Öte yandan yaşamlarından da bahseden baba Kılıç, 2012 yılında eşini kaybettiğini geçirdiği rahatsızlık yüzünden 4 yıl kadar bir süredir çalışamadığını söyledi. Yaşadığı sıkıntılar nedeni ile kısmi felç geçirdiğini bu nedenle de çalışamadığını, emeklilik hakkını kazanamadığını söyleyen acılı baba, devletten yardım bekliyor. Kısmi felç geçirdiği için başkalarının hayatını tehlikeye atmak istemediğini ve bu yüzden mesleğini yapamadığını ifade eden Kılıç, “Mesleğimi yaparsam ve bir kaza olur bu kazada da bir can kaybı olursa ben ömür boyu vicdan azabı çekerim. Bu nedenle çalışmıyorum” dedi. Emekli olması için 25 ayı kaldığını ifade eden Kılıç, “Yüzde 75 çalışamaz raporum olmasına rağmen malulen emekli olamadım. Devlet büyüklerimizden emekliliğimi sağlamalarını istiyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474