banner564

‘Biz ne yaptık!’

Biri cezaevine gönderilen, diğeri ağır teminat şartlarına bağlanan soyguncular mahkemede yere oturtup kara kara düşündü

‘Biz ne yaptık!’
banner598

Suna ERDEN
Girne’ye bağlı Doğanköy’de Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Turgut Küçük’ün evinden eşi İsmet Küküç’e ait yüklü miktarda altın takı çalan ve bu takıları Lefkoşa’da kuyumcuya satmak isterken olaylı bir şekilde yakalanan Devrim Akar ile Özcan Arslan dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Girne’de mahkemeye çıkarılan zanlılar için teminat edildi.
Soruşturmayı yapan polis, hırsızlık olayının 23 Kasım 2018 tarihinde 09.00-21.00 saatleri arasında Girne Doğanköy’de meydana geldiğini, zanlıların İsmet Küçük’e ait eve zemin katın yatak odası kapısından girdiklerini açıkladı.
Zanlıların 29 Kasım’da Lefkoşa’da altınları satmak istedikleri sırada tespit edilerek yakalandıklarını belirten polis, üzerlerinde yapılan aramada Devrim Akar’da 3 bilezik, Özcan Arslan’da 18 ayar pırlanta taşlı altın kolye bulunduğunu söyledi. 
Polis, zanlıların üzerinde bulunan takıların İsmet Küçük’e gösterildiğini, kendisine ait olduğu yönünde ifade aldıklarını ve değerinin 11 bin TL olduğunu açıkladı. Polis, zanlı Akar’ın 2007-2018 yıllarını kapsayan 16 sabıkası bulunduğunu ifade etti. Zanlı Arslan’ın ise 12 Eylül 2018 tarihinde başkasına ait kimlik ile ülkeye giriş yaptığını, birçok kez yasa dışı bir şekilde güneye gidip geldiğini söyleyen polis, zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirterek, teminat talep etti. 

Kararı duyunca pişman oldular
Yargıç Meltem Dündar, zanlı Akar’ın 5 bin TL nakit teminat yatırması, bir kefilin 100 bin, biri kefilin ise 75 bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verdi. Zanlı Arslan ise 45 gün süre ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi. Biri cezaevine gönderilen, diğeri ağır teminat şartlarına bağlanan soyguncular mahkemede yere oturtup kara kara düşündü ve “Biz ne yaptık” diyerek pişmanlıklarını dile getirdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474