banner564

Komisyona çağrı

Erkut Yılmabaşar, gelir dağılımda adalet için asgari ücretin artırılması gerektiğini söyledi

Komisyona çağrı
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), gelir dağılımda adalet için asgari ücretin artırılması gerektiğini belirtti.
TDP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Erkut Yılmabaşar, yaptığı yazılı açıklamada, yeni yılın ilk asgari ücretinin belirlenmesi için, hükümetin üzerine düşeni yaparak, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu toplantıya çağırmasını talep etti. 
Komisyonun en erken zamanda toplantıya çağrılarak, günün şartlarına uygun, çalışanlara nefes aldıracak yeni bir asgari ücretin belirlenmesinin elzem bir gereklilik olduğunu belirten Yılmabaşar, “Umarız, yıllardır işçi tarafına sırtını dönerek, asgari ücrete doğru dürüst bir artış yapılmasına imkan tanımayan hükümet, bu kez farklı bir tutum izler ve insan onuruna yaraşır bir şekilde yeni asgari ücretin belirlenmesini sağlar” dedi. 

Bahadır’dan asgari ücret hatırlatması
KKTC Hizmet Sendikası, Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun en kısa sürede toplanması için İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’na çağrıda bulundu.
Hizmet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bahadır yaptığı yazılı açıklamada, 1730 TL’lik asgari ücretin Eylül 2015’te hayata geçirildiğini, ancak TL’deki değer kaybından dolayı çalışanların alım gücünün gittikçe zayıfladığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2016, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473