banner564

Korku çetesi cezaevinde

Kendilerini savcı ve polis diye tanıtıp yaşlı insanları dolandıran, paralarını çalan şebeke üyeleri tutuklu yargılanacak

Korku çetesi cezaevinde
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Kendilerini savcı ve polis diye tanıtıp yaşlı insanları dolandıran, paralarını çalan şebeke üyeleri, dün Gazimağusa’da yargı huzuruna çıkarıldı. Mahkemeye meseleyi aktaran adli şubede görevli polis memuru Mehmet Kutlu, zanlıların 15 ve 16 Eylül 2014 tarihlerinde Kezban Yüzcen ile Şöhret –Orhan Topçay çiftini arayıp kendilerini savcı ve polis olarak tanıttıktan sonra, uyuşturucu ve kara para meselelerinden  “Başınız  belada” deyip konu şahıslardan kendilerini kurtarmak vaadi ile para ile ziynet eşyası istediklerini anlattı. 

İnandılar
Konu şahısların  da  inanarak zanlılara para ve mücevherat verdiklerini anlatan Kutlu, zanlılar hakkında 17 Eylülde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını söyledi. Kutlu zanlıların 3 ayı geçmemek kaydı ile Merkezi Cezaevine gönderilmelerini talep etti.
Zanlıların avukatı cezaevi talebine itiraz etti. Yargıç Ayşen Toroslu zanlı 2 Abdülkadir Doğan’ı 45 günü geçmemek kaydı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne yollarken diğer zanlılar Abdülkadir Coşkun,  Aziz Demirkan, Süleyman Demirkan ve Süleyman Eldibrami’nin 5’ er bin TL nakdi  kefalet, KKTC vatandaşı muteber birer kişinin 100 biner TL’lik şahsi kefaleti ve haftada bir en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücud yapmaları şartı ile serbest bırakılmalarına emir verdi. Ancak  teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlılar Merkezi Cezaevine gönderildi.

2 Kişi serbest
Mesele ile ilgili olarak soruşturma aşamasında daha önce tutuklanan Tahsin Sezer ile Tamer Göker isimli şahıslar ise olayla bağlantılarının  olmadığı tespiti  üzerine serbest bırakıldılar.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473