banner564

“Koruyucu hekimlik önemli”

Diş Hekimleri günü ve haftası etkinliklerle kutlanacak

“Koruyucu hekimlik önemli”
banner598
Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası, 22 Kasım Diş Hekimleri Günü’nü ve Diş Hekimleri Haftası’nı etkinliklerle kutluyor. Hafta boyunca ağız ve diş sağlığı konusunda başta öğrenciler olmak üzere halkın bilinçlenmesi için etkinlikler düzenlenecek. Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Dt. Hüseyin Bıçak,  düzenlediği basın toplantısında, diş hekimlerinin sorunlarına dikkat çekti.
Basın toplantısında; Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Filiz Besim de hazır bulundu.

Bıçak: Sistem dengeli kurulmalı 
Bıçak, 22 Kasım’ı Diş Hekimleri Günü ve içerisine alan haftayı Diş Hekimleri Haftası olarak kutlamaya hazırlandıklarını belirterek, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin kuruluş günü olmasından dolayı 22 Kasım’ın “Diş Hekimleri Günü” olarak kabul edildiğini söyledi. 
KKTC’de mesleğini yürüten 176 kayıtlı aktif diş hekimi bulunduğunu da ifade eden Bıçak, kamuda çalışan diş hekimi sayısının ise 23 olduğunu belirtti.
Bıçak, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde çalışanlar arasında, bir çene cerrahi, bir pedodontist bulunduğuna dikkat çekerek, son dönemde emekliye ayrılan diş hekimlerin yerine yenilerinin alınmaması nedeniyle hastaların büyük sıkıntı yaşadığını söyledi.

Besim: Ağız sağlığı tüm vücudu etkiliyor
Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Filiz Besim de, Diş Hekimliği Günü ve Haftası’nı kutlayarak, koruyucu hekimliğin önemine dikkat çekti.
Besim, ağız sağlığının, tüm vücut sağlığını etkilediğine işaret etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2014, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474