banner564

Koşullar değişecek

CTP’nin yeni tüzüğüne göre; parti başkanı, ilçe başkanları, merkez yönetim kurulu üyeleri, milletvekilleri ve belediye başkanları üç dönem görev yapabilecek

Koşullar değişecek
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP-BG), 12 Ekim tarihinde gerçekleştireceği Tüzük Kurultayı'nda delegelerin onayına sunulacak olan Taslak Tüzüğü tartışmaya açtığı kaydedildi. Tüzükte yer alacak değişiklikler arasında, parti başkanı, ilçe başkanları, merkez yönetim kurulu üyeleri, milletvekilleri ve belediye başkanlarının üç dönemden fazla aynı görevi yapamaması da bulunuyor.
CTP-BG’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Örgüt Sekreteri Niyazi Düzgün, yedi bölümden oluşan 42 sayfalık tüzükte, kuruluş ve ilkeler, üyelik, partinin örgüt yapısı, seçimlerde adaylık, mali işler ve parti defterleri, çeşitli hükümler ve tüzük ile ilgili hükümlerin yer aldığını kaydetti.
Partinin resmi web sitesinden de paylaşılan Taslak Tüzük, bin 200 adet basılarak delegeye ulaştırıldı. Üyelerin önerilerinin, 5 Eylül tarihine kadar alınacağı belirtildi.
Partinin yeniden yapılandırılması hedeflenen yeni tüzükte, öne çıkan maddelerin, partinin ilkeleri, gücü, amacı, etik değerleri, çalışma prensipleri, parti örgütlerinin yeniden yapılandırılması ve görevlerin zaman sınırlamasıyla ilgili olduğu bildirildi.

Üyelik koşulları da değişecek
Açıklamada şöyle denildi:
“Değişikliğe göre parti başkanı, ilçe başkanları, merkez yönetim kurulu üyeleri, milletvekilleri ve belediye başkanları üç dönemden fazla aynı görevi yapamayacak. Başkan yardımcılıkları veya gölge kabine gibi yenilikler de tartışmaya açılan maddeler arasında. Yeni tüzüğe göre ayrıca örgüt yapısı ve üyelik koşullarında da değişikliğe gidilecek.”

“Toplantılar başladı”
Ekim ayında onaylanacak tüzük için, parti ilçe başkanlarının bölgelerinde bilgilendirme toplantıları yapmaya başladığı, toplantılarda tüzük maddelerinin tartışmaya açılarak, öneriler toplandığı ifade edildi.
Yenilenen tüzük hakkında bilgilendirme toplantıları, 18 Ağustos Pazartesi Güzelyurt İlçe Lokali’nde, 25 Ağustos Pazartesi Girne İlçe’de, 28 Ağustos Perşembe Lefkoşa İlçe’de ve 03 Eylül Çarşamba Mağusa İlçe’de yapılacak. Toplantıların tümü saat 20.00’de başlayacak.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2014, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474