banner564

Berberler bölündü

Kuaförler ve güzellik uzmanları, daha önce açıklama yapan meslektaşlarının aksine hükümetin çalışma saatleriyle ilgili kararına destek belirtti

Berberler bölündü
banner598
Erkek Kuaförleri Birliği, Kuaförler Birliği ve Güzellik Uzmanları Birliği, hükümetin çalışma saatleriyle ilgili kararına destek belirtti.
Üç Birlik dün bu amaçla, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nda basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında, Oda Başkanı Hürrem Tulga, Kıbrıs Türk Güzellik Uzmanları Birliği ve Kıbrıs Türk Kuaförler Birliği adına Başkan Mahmut Kanber ve KKTC Erkek Kuaförleri Birliği Başkanı Yenel Yıldız birer konuşma yaptı.
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Hürrem Tulga, ülkede çalışma saatleri açısından kaos yaşandığını belirterek, esnaf ve zanaatkarların ağırlıkla faaliyet gösterdiği sektörlerde bu kaosun daha da büyük sıkıntılara yol açtığını söyledi.
Özellikle aynı iş kolunda faaliyet gösteren işletmelerin açılış kapanış saatlerindeki farklılıkların yarattığı olumsuz sonuçlara işaret eden Tulga, kuaför, berber ve güzellik alanlarında yapılan düzenlemenin başlangıç olduğunu ve özellikle perakende sektörü için de düzenlemelerin şart olduğu görüşünü vurguladı.
Tulga, düzen getirilmesi için, dün olduğu gibi bundan böyle de mücadelelerini devam ettireceklerini ve bu çerçevede alınan karara destek verdiklerini söyledi.

Kanber: Rekabet için şart
Kıbrıs Türk Güzellik Uzmanları Birliği ve Kıbrıs Türk Kuaförler Birliği adına konuşan Kuaförler Birliği Başkanı Mahmut Kanber ise, rekabet edebilmek için eşit gün - saat uygulamasının şart olduğunu belirterek, çalışma saatlerinin hükümet tarafından belirlenmesinin yurt dışından gelerek bu sektörde hizmet verecek olanlara da kılavuzluk edeceğini söyledi.Nüfus bazında dünya ortalamasına bakıldığında KKTC’de kuaförlerin sayısının 900’ü geçmemesi gerektiğini belirten Kanber, her meslek gibi kendilerinin de mesleklerine sahip çıkmak için uğraştıklarını ve bu nedenle de Kuaförler ve Güzellik uzmanları olarak alınan karara destek verdiklerini belirtti.

Yıldız: İmzalarına sahip çıkımadılar
KKTC Erkek Kuaförleri Birliği Başkanı Yenel Yıldız ise, geçmiş dönemlerde Birlik yetkililerinin çalışma saatlerinin düzenlenmesi için imza topladığını anımsatarak, “alınan kararın ardından, imzası bulunan arkadaşların basın önünde aksine açıklamalar yapmasına anlam veremiyorum” dedi.
Yıldız, çalışma saatlerinin düzenlenmesi talebiyle Gazimağusa’da 41, Girne’de 39 ve Lefkoşa’da 77 meslektaşının imza verdiğini anlatarak, konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’ı ziyaret ederek talepte bulunduklarını ve mağduriyetlerini aktardıklarını söyledi.Yıldız, hükümetin çalışma saatleri ile ilgili karara teşekkür ederek, kendilerinin de birer ailesi ve dinlenme ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2014, 09:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
Öz
Öz - 3 yıl Önce

1- Kıbrıslı Türkler öz be öz Türktürler, içlerinde Kürt, Laz,Hemşin, Arap, Fellah,Zaza yoktur.
2-Kıbrıslı Türklere yardım edildi ama kimse onu kurtarmadı. Adada Osmanlının adayı teslim ettiği 1878 de de , Türkiyenin hakkının olmadığını kabul ettiği Lozan anlaşmasında da vardı.
3-Kıbrıslı Türklere en büyük zararı Rum faşistler yanında Türk faşistler de verdi.
4-Kıbrıslı Türkler laik, Atatürke gönülden bağlı insanlardır. Aralarında Fettulahçı, Menzilci, Süleyman Ağa, İskenderpaşa,Cübbeli,Nakşibendi, Kadiri, Caferi,Hambeli,Şii, bilmem ne gibi tarikat ve cemaatler yoktur.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473