banner564

“Kral çıplak”

Onurer, Ortadoğu'yu “parçalayan” siyasetin Kıbrıslılara nasıl barış getirebileceğini sorgulamak zorunda olduklarını ifade etti

“Kral çıplak”
banner598
Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Onurer, Diyalog TV’de yayınlanan “Detay” programına katıldı.
Onurer, “Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için başlatılan müzakerelerde, masada, uluslararası askeri ittifak olan NATO’nun yıllar önce Kıbrıs’a biçtiği iki devletlilik tezinin savunucularının oturduğunu” iddia etti.
Onurer, “Dünya servetinin % 50'si, dünya nüfusunun % 1'ine çok yakın bir kesimin mülkiyetindedir. Bütün dünyada demokrasi havariliği yaparak, Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren politikaların temelinde bu %1'lik kesim vardır. Bunlar, bu büyük tröstlerin sahipleri ve onların oluşturduğu NATO, BM, IMF gibi kuruluşlar, dünyanın içinde bulunduğu durumu savunmaktadırlar” diyen Onurer, geçtiğimiz haftalarda Fransa'da gerçekleşen Charlie Hebdo olayında da değinerek, “hepimiz Charlie olduk ama Nijerya'da kaçırılan kızlarız diyemedik” dedi.
Onurer, “KSP'nin inatla bu gerçekleri, kral çıplaktır diye herkesin önüne koymakla mükellef olduğunu” belirtti ve Ortadoğu'yu “parçalayan” bu siyasetlerin Kıbrıslılara nasıl barış getirebileceğini sorgulamak zorunda olduklarını kaydetti. 

Baraka Kültür Merkezi’ni ziyaret etti
Öte yandan KSP Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Onurer, bir heyetle Baraka Kültür Merkezi’ni ziyaret etti.
ziyarette Mustafa Onurer ve KSP heyeti Baraka aktivistleri ile görüştü.
Görüşmede Onurer, “ülkenin bağımsızlığı ve halkın egemenliği” için girişmiş olduğu mücadelede Baraka aktivistlerinden destek istedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2015, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474