banner564

“Kriz fırsata dönüşebilir”

KITOB yetkilileri, ülke ekonomisinin lokomotif sektörü turizmde zor günler yaşandığını belirterek, hükümete bazı önerilerde bulundu

“Kriz fırsata dönüşebilir”
banner598

 Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Yönetim Kurulu önceki gün akşam Girne Merit Crystal Cove Otel’de basınla bir araya geldi. Toplantıda KITOB yetkilileri sektörün sorunlarını, sorunlara çözüm önerilerini ve hükümetten beklentilerini ortaya koydu.

Birlik Başkanı Fethi Özboğaç toplantıda KKTC ekonomisinin en büyük ve itici gücü konumundaki turizm sektörünün zor günler yaşadığını belirterek, alınacak bazı tedbirlerle kriz ortamının fırsata dönüştürülebileceğini söyledi.
Turizmde en önemli iki konunu ulaşım ile tanıtım olduğunu ve ada ülkesi olan KKTC’de turizm yapabilmek için en önemli ihtiyacın ulaşım olduğunu belirten Özboğaç, havayolu ulaşımının hayati önem taşıdığına dikkat çekti.
Ülke turizminin en büyük ve en yakın pazarı olan Türkiye’ye de ulaşımı kolaylaştırarak daha uygun bir hale getirmenin turizme ciddi bir ivme kazandıracağını söyleyen Özboğaç, uçuşlarda fiyatları daha uygun hale getirecek bir dizi katkı ve kolaylıklar yapılması gerektiğine vurgu yaptı.
Fethi Özboğaç, Türkiye uçuşlarının iç hat statüsüne alınmasının fiyatların düşmesine katkı sağlayacağını ifade etti.
Özboğaç, turizm tanıtmaya ayrılan bütçenin yetersizliği olduğunu savundu.
Özboğaç, ülke turizminin daha iyi noktalara getirilebilmesi için turizm örgütünün oluşturulması ve ülkede sürdürülebilir bir turizm politikası belirlenmesi gerektiğine de vurgu yaptı.

Turhan: Elektrik katkı bedeli güncellenmeli
Otelciler Birliği Asbaşkanı Ercan Turhan da, otelcilerin, hükümetten beklentilerini ve ülke turizmini daha iyi noktalara taşıyacağını düşündükleri önerilerini dile getirdi.
Turhan, otellere elektrik için verilen katkı bedelinin güncellenmesi gerektiğini belirtti.
2011 yılında elektrik için verilen katkı yüzde 33 civarında iken bugün yüzde 18 buçuğa düştüğünü dile getiren Turhan, bunun yüzde 30 olarak sabitlenmesini talep ettiklerini söyledi.

“Suyun fiyatı 4 TL’ye sabitlenmeli…”
Turhan, Türkiye’den gelen suyun otellere dağıtımında 4 TL’lik sabit fiyat uygulanmasını istediklerini de kaydetti.
Uçuş desteği uygulamasının geliştirilerek tabana yayılmasını ve kara giriş kapılarından gelen turistlerin de destek kapsamına alınmasını isteyen Turhan, tanıtım harcamalarının da herhangi bir kısıtlamaya gidilmeden, hedef pazarlarda attırılarak devam etmesini beklediklerini ifade etti.
Turhan, THY ve diğer havayolu şirketlerinin, İngiltere, Almanya, İskandinav ülkeleri, İran, Azerbaycan gibi mevcut ve alternatif pazarlara touch down seferler koyabilmesi için girişimde bulunulmasını istediklerini de dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2017, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473