banner564

‘Kriz olmasın’

Tunalı, Kıbrıs’ta çözümün iki toplum için de yararlı olacağını söyledi

‘Kriz olmasın’
banner598
 Sosyal Demokrat Parti (SDP) Başkanı Tözün Tunalı, iki liderin İsviçre'nin Mont Pelerin kentinde sürdürdüğü müzakerelerde krize neden olacak yaklaşımlardan uzak durulmasını istedi ve krizin kimseye yarar sağlamayacağına vurgu yaptı.
   Tunalı, ‘son fırsat’ olarak gördükleri görüşmelerde liderlerin hem kendi gelecekleri, hem de Kıbrıs’taki iki toplumun geleceğini yeniden tesis etmesini arzuladıklarını kaydetti.
   Tunalı “50 yıldır yaşanan olumsuzlukların artık son bularak, Kıbrıs'ın "Barış adası" olması için adımların atılmasını istiyoruz”dedi.
   Tunalı, şöyle devam etti: 
   "Kıbrıs konusunda olası bir anlaşmanın hem Rum kesimi, hem de Türk kesiminde çok şeyi değiştireceğinin hesabının yapılması gerekir. Uzlaşmaz tarafların asgari müşterekte birleşerek çözüme ulaşması için büyük güçlerin çaba sarf etmesini bekliyoruz. Yarım asırdır Kıbrıs konusundaki görüşmelerin ilk kez bu boyuta gelmesi bir anlaşma olacağı umudunu taşımakta. Bu nedenle liderlerin her iki kesimin de fazla mağdur olmayacağı adımları atmasıyla çözüme yaklaşılacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2016, 06:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473