banner564

KTÇB eylemine muhtarlar destek veriyor

Hükümetin tarım politikasını eleştiren Çiftçilerr Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, yarınki eylemin büyük bir güçle gerçekleşeceğini söyledi

KTÇB eylemine muhtarlar destek veriyor
banner598
Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği (KTÇB), yarın Lefkoşa’da araçlı eylem yapıyor. Eyleme katılacak çiftçiler saat 10.00'da Hamitköy ve Gönyeli çemberlerinde toplanarak, önce Meclis ardından Başbakanlık önüne gidecek. Çiftçiler Birliği’nin eylemine KKTC Muhtarlar Birliği de destek vereceğini açıkladı. Muhtarlar Birliği Başkanı Hüseyin Barbet yaptığı açıklamada eyleme tüm muhtarların yanı sıra halkın da destek vermesini istedi.
Toprak Ürünleri Kurumu'nca açıklanan tahıl alım fiyatlarını kabul etmediklerini duyuran Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, üreticilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.
Kelle, kurumları batma noktasına getirdiğini öne sürdüğü mevcut hükümet ve yeni kurulacak hükümete, sıkıntılarını duyurabilmek ve bütünlüklü tarım politikası çerçevesinde Doğrudan Gelir Desteği, mazot ödemeleri ve arpa fiyatlarının belirlenmesini sağlamak için eylem yapacaklarını belirtti.
Birlik Başkanı Kelle, çiftçileri, iş araçlarıyla salı sabahı saat 10.00'da Hamitköy ve Gönyeli çemberinde toplanmaya çağırdı. Kelle, çiftçilerin bu amaçla, araçlarını dünden itibaren Hamitköy ve Gönyeli çemberinde toplamaya başladıklarını kaydetti.
Öte yandan Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Genel Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, yarın yapılacak eyleme destek talep etmek için Hayvancılar Birliği’ni ziyaret ettiklarini açıkladı.
Hüseyin Çavuş Kelle, görüşmede çiftçi ve hayvancının ayrılmaz bir bütün olduğunu dile getirerek, bugün verilen mücadelenin sadece çiftçinin mücadelesi olmadığını, bunun tüm tarım kesimi için başlatılan mücadelenin ikinci ayağı olduğunu, bugün ses çıkarmayanların yarın yaşanacak olanlara aslında onay verdiklerini belirtti.

Amaç, çiftçiyi birbirine kırdırma
Hüseyin Çavuş Kelle, yazılı açıklamasında, bakanlığın açıkladığı arpa fiyatıyla açacağını duyurduğu ambarların çiftçileri birbirine kırdırma amaçlı olduğunu iddia etti.
Kelle açıklamasında şunları ifade etti:
“Sayın bakanın eylem kırıcılığı işe yaramayacaktır. Hedef şaşırtma ve provokatörlüğü de işe yaramayacaktır. Geçen bir yıl boyunca çiftçimize ne verdiğini mertçe çıkıp açıklamalıdır. Bir an önce ödenmeyen 2014 doğrudan gelir desteği ve 2015 doğrudan gelir desteği, mazot paraları, tüm diğer alacaklarımızın ödenmesini, günlerdir süren ürün fiyatı konusundaki çalışmamızda belirttiğimiz ürün bedellerinin yeniden gözden geçirilerek düzenlenmesini, alınan ürünün ne zaman ödeneceğinin açıklanmasını talep etmekteyiz.”

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2015, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474