banner564

KTÖS sistemden memnun değil

Hikmet Olgaçer kolej sınavlarını eleştirdi ve eğitimin siyasete alet edildiğini savundu

KTÖS sistemden memnun değil
banner598
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), kolej sınavlarını eleştirerek, “eğitimin siyasete alet edildiğini, çocukların yarış atına dönüştürüldüğünü, öğretmenin öğretmene rakip yapıldığını, çocukların en güzel zamanının yok edildiğini” savundu. KTÖS Eğitim Sekreteri Hikmet Olgaçer yazılı açıklamasında, “KTÖS, sistemden mutlu değildir” dedi.
KTÖS olarak var güçleriyle siyasi ve ekonomik rejimin açtığı yaralar ve saldırılara karşı direnmeye çalıştıklarını ifade eden Olgaçer, diğer taraftan da özellikle kamusal eğitimdeki “yozlaşma ve gerilemenin” gözle görülür bir şekilde devam ettiğini kaydetti.
Olgaçer, geçen yıldan devam eden; “öğretmen eksikliklerinin, inşaatların, yükselme sınavlarındaki belirsizliklerin, okullardaki mefruşat ve alt yapı eksikliklerinin, müfredat ve kitap uyumsuzluklarının” ve benzeri tüm sorunların siyasetle doğrudan ilgisi olduğunu ileri sürerek, “eğitimin siyasete alet edilmesinin en güzel örneklerinden birisinin kolej sınavlarının geri getirilmesi olduğunu” öne sürdü.

“Okullarımız rekabete zorlanmakta”
Kolej sınavlarını geri getirmek ve devam ettirmekle suçladığı siyasi partiler UBP ile CTP-BG ve DP-UG’yi ve hükümetlerini eleştiren Olgaçer, şöyle devam etti:
“Bu sınavlarla okullarımız arasında derin nüfus farklılıkları ortaya çıktığı gözlenmektedir. Arz talep baskısı ile okullarımız rekabete zorlanmakta, okullarımız yaratılan bu sistem tarafından ‘başarılı okul – başarısız okul’ diye bir yapıya sürüklenmektedir. Öğretmenler arasında ise aynı şekilde bir anlayış hortlatılarak rekabetçi sistem derinlemesine eğitime nüfuz etmiş durumdadır. Özel dersler ve dershanecilik almış başını gitmekte, bir taraftan çocuklarımız ve ebeveynleri yarış atı gibi koşuştururken, diğer taraftan da milyonlarca Türk Lirası içindeki bir piyasa gitgide büyümektedir. Özel ders ve test tipi eğitim tüm okullarda egemen kılınmış eğitim öğretim sistemi iki basamaklı bir sınava endekslenerek neredeyse yok edilmiştir. İlkokulun ilk devresinden başlayarak çocuklarımız sınav hazırlığı içine sokularak, çocukluklarını tam anlamıyla yaşamalarının önüne geçilmiştir. Kolej sınavları çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesinin önündeki en büyük engeldir. Kolej sınavları rekabetçidir ve çocuğumuzu arkadaşına, aileyi diğer aileye, okulu diğer okula ve öğretmeni öğretmene rakip yapmıştır.”

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474