banner564

Kültür ve sanat festivaline katılım az oldu

Düzova’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen kültür ve sanat festivalinde stant açan esnaf satışların düşük olduğundan dert yandı

Kültür ve sanat festivaline katılım az oldu
banner598
Melin DOBRAN

Düzova Muhtarlığının, Değirmenlik Belediyesi’nin katkıları ile düzenlediği 3. Kültür ve Sanat Festivali, dün köy ilkokulunun bahçesinde yapıldı. Festivalde birçok yiyecek ve içecek standının yanı sıra Kıbrıs Kültürü’ne ait ürünler de sergilendi. İlkokul bahçesinde Düzova İlkokulu, Değirmenlik Belediyesi Halk Dansları, Değirmenlik Sanat Derneği Yıldızlar Folklor Ekibi, İki Toplumlu Halk Dansları ve Gençlik Merkezi Lefkoşa Folklor Ekibi gibi birçok ekip gösteri sundu. İzleyenler çocukların gösterdiği performansa hayran kalarak, onları ayakta alkışladı. Daha sonra hint dansı, defile, kango jampss ve zumba dansları yapıldı. Diyalog’a konuşan esnaf, katılımın beklentinin çok altında olduğunu belirterek, satış yapamadığından yakındı. Festivalde Kıbrıs’a özgü macun, reçel ve el yapımı sele gibi ürünler de sergilendi.
Festivale, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ile Değirmenlik Belediyesi Başkanı Osman Işısal da katıldı.
Düzova Muhtarı Yılmaz Yılmazoğulları ve Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal festivalde birer konuşma yaptı.

Mustafa Zaman
“Yaklaşık 1 seneden beridir el işleriyle uğraşıyorum. Festivallere de yeni yeni katılmaya başladım. Daha önce katıldığım festivallerde iyi satış oldu, bazısında pek bir şey satamadık. Bıçak ve tornavida yardımıyla ytong bloktan topuk taşı, tabla, değirmen, havan ve buhurdanlık yapıyorum. Bu yaptığım modeller 40 – 50 yıllık modellerdir. Bu işi kültürümüzün unutulmaması adına büyük bir zevkle yapıyorum. Bugünlük satışlarımız çok da iyi gitmedi.”

Kamuran Savak
“Festivale ilk defa katıldım. Festival için kurabiye, el yapımı takı, şammali, macunlar ve düğünler için süsler hazırladık. Küçük saksılarda çiçekler de satıyoruz. Normalde organizasyon işiyle uğraştığım için ürünlerimizi burada da sergiledik. Bu tür festivallerin yapılması tanıtım ve satış açısından iyi oluyor.”

Nilser Bayraktar
“Festivale ikinci kez katılıyorum. Geçen yıl yağmur nedeniyle stantları toplayıp, satış yapamadan gitmiştik. Bu yıl festivale katılım beklediğimizin çok altında oldu. Buna bağlı olarak satışlarımız da zayıf gitti. Burada satışa sunduğum ürünleri hem kendim yapıyorum hem de yaptırıyorum. Festivaller, unutulmaya yüz tutmuş Kıbrıs Kültürü’nün tanıtılması ve hatırlatılması adına en uygun etkinliktir. Sele ve sepet yapımı oldukça zahmetli olmasına rağmen seve seve yapıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474