banner564

Küp kebabı yok sattı

Luricina’da yapılan Evvel Zaman İçinde Luricina Panayırına halkın ilgisi yoğun oldu

Küp kebabı yok sattı
banner598
Melin DOBRAN
Akıncılar’da (Luricina) dün düzenlenen “Evvel Zaman İçinde Luricina Panayırı”na halkın ilgisi yoğun oldu. Köy meydanına kurulan stantlarda Kıbrıs’a özgü el emekleri, yiyecek ve içecekler satıldı. Köyün meşhur yemeği olan küp ve şeftali kebabı ise yok sattı. Köyde kurulan stantlarda palüze, üzüm sucuğu, çörek, çitlembikli bitta, hellimli, zeytinli, pilavuna, şamişi, lokma, peksemet, macunlar ve pastelli satışa sunuldu. Esnaf, festivallerin en güzel tarafının, Kıbrıs lezzetlerini tanıtmak olduğunu ifade etti.
eşitli gösterilerin sunulduğu, konserlerin verildiği etkinlikte yerli ürünlerin satıldığı stantlar ve yiyecek içecek stantları da kuruldu. 
Panayır kapsamında Bondoboksi Dans Grubu, Turizm ve Folklor Araştırmaları Derneği halk dansları, Dila Hatun Değer Minikler zumba dans, Il-Sen Kangoo Jumps, Body Form fitness gösterileri yanında Mesarya Bölge Koro ve Orkestra’nın, Grup Saki’nin ve Grup Karnaval’ın da konserleri yer aldı.

“Çok kayıp verdik”
Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros, festivalde yaptığı konuşmada, “Bizim yığınla sıkıntımız vardı. Bu sıkıntıları aşıncaya kadar çok göç, çok kayıp verdik. Köy insanı dünyanın dört bir yanına dağıldı. Bunları önlemek için çaba sarf ediyoruz. Kıbrıs’ta özlediğimiz ve beklediğimiz kalıcı bir çözüm istiyoruz. Olmamasının bedelini en ağır şekilde Akıncılar öder, Luricina öder başka biri ödemez. Yıllar sonra özerk bir yola kavuştuk mutluyuz katkı koyan herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Esnaf ne dedi..??

Doğan Ertuğ
“Luricina’da düzenlenen panayır oldukça keyifli geçiriyor. Biz her sene festivale katılıyoruz. Vatandaşın yoğun ilgisi bizi memnun ediyor. Biz el yapımı reçel ve likör satıyoruz. Ayrıca defne, harnup ve katmer de satıyoruz.”

Ülkü Ilıca
“Festival çok güzel geçti biz her yıl katılıyoruz. Bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyoruz. Gözleme çeşitlerimiz var onları satıyoruz. Katılımdan ve ilgiden çok memnunuz.”

Fezile Barut
“Panayır çok güzel geçiyor. Her yıl katılıyorum, çok kalabalık oluyor ve bundan memnunuz. Halkımız Kıbrıs ürünlerini seviyor, özellikle özel tatları. Kıbrıs ürünlerine ilgi çok. Satışlar çok iyi. En çok da Leymosun tatlısı sattık. Taş fırın pilavunası, sini katmeri, kabak böreği, şammali, pekmez ve macun çeşitlerini de satışa sunduk.”

İlkay Duruşan
“Festivale yoğun bir ilgi var. Biz de esnaf olarak bu kalabalıktan memnunuz. Satışlarımız iyi gitti. Yerli ürünleri satıyoruz. Kıbrıs ürünlerini tanıtmaktan gurur duyuyoruz. Yerli macun, çiçek suyu, gül suyu, limonata, kabak böreği, pilavuna ve tarhana gibi ürünler sattık.”

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2017, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473