banner564

Kurdeleyi çocuklar kesti

Lefkoşa’nın Kafesli Mahallesi’ndeki parka Raif Rauf Denktaş’ın adı verilerek yeniden hizmete açıldı

Kurdeleyi çocuklar kesti
banner598
Kafesli Halk Parkı, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Okul Öncesi Bölümü öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi dönem projesi kapsamında başlattığı girişimle ve Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) katkılarıyla hizmete açıldı.
Raif Rauf Denktaş adının da verildiği parkın açılışı için dün bir tören düzenlendi.
Törene, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, UKÜ Rektörlük görevine asaleten atanan Prof. Dr. Halil Nadiri, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Servet Özdemir, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Behbood Mohammadzadeh ile Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı ve Topluma Hizmet Uygulamaları dersini veren Yrd. Doç. Dr. Tuba Gökmenoğlu ve davetliler katıldı.
Kafesli Muhtarı Hüseyin Eminoğlu’nun da hazır bulunduğu açılışa bölge halkı ve çocuklar da ilgi gösterdi. Parkın açılış kurdelesini LTB Başkanı Harmancı, UKÜ yetkilileri, projeyi hayata geçiren öğrenciler ve çocuklar kesti.

Kumsal parkı da yenileniyor
Öte yandan Telsim ile Lefkoşa Türk Belediyesi arasında başkentin sembollerinden olan Kumsal Parkı’nın “Yeniden Canlandırma ve Işıklandırma Projesi”ne yönelik işbirliği protokolü imzalandı. 
Lefkoşa Türk Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Telsim Genel Müdürü Rasim Karas, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar ve LTB Park Bahçeler, Trafik ve Aydınlatma Şube Amiri Ferdiye Sav katıldı.
Telsim Genel Müdürü Rasim Karas, önceliklerinin toplumun iyileşmesi olduğunu belirterek, “Toplum büyümedikçe, toplum gelişmedikçe hiçbirimiz kazanamayız” dedi. 

LTB’den hatırlatma
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB),işyerlerinin izinlerini yenilemelerinin yasal zorunluluk olduğunu bildirerek, 29 Mayıs tarihine kadar yenileme başvurusu yapmayan işyerlerine yasal işlem doğrultusunda kapatma dahil her türlü yasal uygulamanın yapılacağını duyurdu.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, Halk Sağlığı Şubesi’ne bağlı İşyeri İzinlendirme ve Denetim Birimi rutin kontrollerine devam ediyor. Kontroller kapsamında işyeri izni, çalışanların sağlık karneleri ve işyerinin hijyenik koşulları belediye ekipleri tarafından denetleniyor. Kontroller sırasında ayrıca işyeri iznini yenilemeyen, işyerlerine de izinlerini yenilemeleri konusunda son uyarılarda bulunuluyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2015, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474